Joventut

A la Regidoria de Joventut li correspon el disseny, proposta, direcció i lideratge de les polítiques sectorials de joventut segons les directrius assenyalades pels òrgans de govern municipals.
A més, té la missió de coordinar i liderar la resta de polítiques municipals adreçades als i les joves en els àmbits de la salut, l'educació, l'esport, la mobilitat, els drets civils, el transport, l'habitatge, etc.
També vam valorar la necessitat d'escoltar al jove, promovent els canals i els espais necessaris per a la seva participació, fomentant el teixit associatiu per a implicar al jove en la construcció del futur del nostre poble.
Des de la Regidoria de Joventut volem apropar l'Administració als joves i portar a terme diferents programes per donar respostes a les seves necessitats i inquietuds.
La nostra visió és molt clara: els joves són el nostre futur i una de les principals bases del desenvolupament en tot els àmbits.

Gestió i desenvolupament de casals infantils

Com ja sabeu, des de la Regidoria de Joventut hem organitzat diferents casals infantils durant els últims anys. La iniciativa va sorgir arran la necessitat d'oferir una alternativa lúdica i didàctica als nens i nenes mentre els seus pares compleixen amb les seves obligacions laborals.

Des del primer moment aquests projectes, el Casal d'Estiu, El Parc de Setmana Santa i com no, el Parc de Nadal, han tingut una gran acollida, fins al punt que només iniciar el període d'inscripció la totalitat de les places ja quedaven cobertes.

A més, intentem conjugar el joc amb l'aprenentatge en totes les activitats que realitzem, fórmula que té molt bona acceptació tant per part dels infants com per part dels pares.

Pla Local de Joventut

És una anàlisi de la situació de la joventut del nostre municipi, de les seves problemàtiques i de les seves necessitats i és a la vegada el camí cap a l'aplicació de polítiques municipals de joventut i mecanismes per resoldre els problemes dels joves. Caldran complicitats per aconseguir que aquest Pla Local de Joventut sigui una eina eficaç que millori les condicions de vida del jovent de l'Ametlla. Caldrà la complicitat de totes les regidories que tenen incidència en la vida dels nostres joves.

El Pla Local de Joventut present a una anàlisi acurat de la realitat dels joves del municipi i de les polítiques que l'Ajuntament aplica, i en la línia del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.

Volem aconseguir un poble on tothom se senti bé, on els joves puguin realitzar el seu projecte de vida en llibertat i amb els recursos que la nostra societat els ha de facilitar. A la vegada, aquesta iniciativa ha de ser un document obert: obert a noves propostes dels governants, obert a la societat civil que pot aportar noves idees i nous projectes que facin millorar la vida dels nostres joves i obert a les aportacions dels mateixos joves, que hauran de decidir, mitjançant la participació, quin model de poble volen i quines polítiques de joventut s'han d'aplicar des de l'Administració.

Atenció! Al menú de la dreta (Descàrregues) disposeu del document en format PDF amb el Pla Local de Joventut del període 2012 - 2015.

Punt d'Informació Juvenil

Els Punts d'Informació Juvenil (PIJ) són un servei públic i gratuït. Ofereixen a tots els joves una informació contrastada, àmplia i plural, relativa a tots els àmbits del seu interès: estudis, treball, participació, habitatge, cultura, salut, lleure, turisme… Acostumen a oferir serveis complementaris i juguen un paper important en la dinamització dels joves de la seva àrea d'influència.

  1. Elaborar i posar a l'abast de la gent jove informació per facilitar una presa de decisions meditada, orientant i assessorant les seves consultes.
  2. Afavorir l'emancipació.
  3. Impulsar la dinamització com a eina imprescindible per a la participació.
  4. Ser un referent per als joves respecte a les accions que les institucions, les entitats i altres organismes duen a terme i que van dirigides a aquest col·lectiu (polítiques de joventut).

El Racó del Jove

racó dels joves

El Racó del Jove és una associació de Joves entre 12 i 16 anys que es dedica a fer actuacions d'entreteniment, aprenentatge, comunicació, transmissió de valors, culturals i d'oci.

El Racó dels Joves, neix per la demanda que existeix al municipi d'un lloc on poder passar el temps de lleure dels joves. Aquesta franja d'edat queda desproveïda, ja que sobrepassen els anys per participar en casals infantils i això fa que en edats primerenques molts d'aquests joves hagin de freqüentar llocs que encara no els pertoca.

El propòsit de fer una associació de joves va ser doncs, dotar als joves d'un espai on poder realitzar activitats i fer-los partícips de les seves pròpies experiències i aconseguir un grup dinàmic, emprenedor i responsable que ajudes a contribuir a la cohesió social del municipi.

L'Associació va amb moltes ganes i il·lusió. Molta part de culpa és per la implicació de la nostra dinamitzadora, la Sònia, i la nostra Regidora de Joventut, l'Eva de l'Amo, que sempre han cregut en aquest projecte i han estat convençudes que aquesta iniciativa havia de seguir endavant.

Fins el dia d'avui són 47 joves inscrits a l'associació, sense comptar amb els que aquest any comencen d'Institut.

La seu del Racó dels Joves, és l'edifici “Bahía Blanca”, al carrer Països Catalans, 71 i està obert dissabtes i diumenges de 17.00 a 21.00 hores. Tot seguit us deixem el quadrant de les activitats del Racó, durant el 2014. La Sònia ja treballa dur per presentar en breu totes les activitats del 2015.