Cultura

La Regidoria de Cultura gestiona, coordina i promou les activitats culturals del municipi. Col·labora amb les entitats culturals locals i promociona els seus actes. Al mateix temps, gestiona les subvencions per a les entitats culturals i té cura dels equipaments municipals.

Museu de ceràmica de l'Ametlla de Mar

museu ceràmica Museu inscrit al registre de museus de Catalunya, que compta amb una amplia col·lecció de terrissa. Més de 5000 objectes es poden veure en la seva exposició permanent.
Està ubicat en l'entrada a la urbanització Sant Jordi d'Alfama -sector bosc-, en el punt quilomètric 1.117 de la N-340.
Consulteu condicions de visita al telèfon 0034 977 456000.

Biblioteca municipal Dr. Frias

biblioteca municipal dr. frias La Biblioteca Dr. Frías va ser inaugurada oficialment el dia 1 de febrer de 1986 pel Sr. Joaquim Ferrer, Conseller de Cultura de la Generalitat,dins els actes de la Festa Major de la Candelera. Rep el seu nom en honor del doctor Alexandre Frías i Roig , natural de Reus, que va ser el primer metge que va tenir la nostra població, des que el municipi s’independitzà l’any 1891.

El Dr. Frías sempre va demostrar tenir unes grans inquietuds culturals i juntament amb un grup de persones que li eren afins, l’any 1931 va promoure la fundació del primer Centre de Lectura al nostre poble, durant la República. Quan va esclatar la Guerra Civil, el Centre de Lectura va desaparèixer. Llavors el Dr. Frías va prometre que si mai L’Ametlla de Mar tornava a tenir una Biblioteca, ell faria donació del seu llegat bibliogràfic, com a fons fundacional.

Quan l’any 1986 es va tornar a restablir la Biblioteca al nostre municipi, ja no ho va poder veure. L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va decidir posar-li el seu nom a la Biblioteca en agraïment ,reconeixent així la seva figura dins l’àmbit de la cultura local. El dia 31 d’Agost, vigília de l’apertura al públic de la Biblioteca, se li va retre un homenatge. Va assistir en representació de la família del Dr. Frías la seva cunyada Maria Torreblanca i alguns dels antics membres fundadors del primer Centre de Lectura. L’any 2002 la Biblioteca va canviar la seva ubicació, que fins aleshores havia estat als baixos de l’Ajuntament, pel local actual , aprofitant que s’havia de procedir a la informatització de la mateixa.

Patrimoni

Castell de Sant Jordi d'Alfama

castell sant jordi Torre fortalesa construïda en la primera meitat del s.XVIII, aprofitant les pedres del Castell-hospital que l’ordre religioso-militar de Sant Jordi d’Alfama havia construït a escassos metres de l’actual edifici durant el s. XIII. Bé Cultural d’Interès Nacional.
Es pot visitar en el marc de la jornada de la Diada al Castell de Sant Jordi.

Per més informació podeu visitar el següent enllaç.

Torre de telegrafia òptica

Restes d'una antiga torre de telegrafia òptica que pertanyia a la línia de Barcelona d'aquest projecte de comunicació iniciat a Espanya a partir de març de 1844. Es troben al costat del Castell de Sant Jordi d'Alfama.

Búnquer d'artilleria de costa "Les forticacions"

bunquer artilleria La bateria d'artilleria de la costa de l'Ametlla de Mar, popularment coneguda com Les Fortificacions, s'emmarcava dins de la fortificació del litoral català duran la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), per part de la Generalitat de Catalunya i la II República Espanyola. L'emplaçament d'aquest complex militar ve donat per la seva privilegiada situació dominant tot el Golf de Sant Jordi.

Per més informació podeu visitar el següent enllaç.