Festes i protocol

La Regidoria de Festes i de protocol és l'encarregada d'organitzar els diferents actes lúdics i festius de l'Ajuntament durant tot l'any. Intentem apropar les festes a tothom, mantenint les costums i tradicions i aportant iniciatives que ens apropin cada vegada més als nostres temps. És important l'ajuda de la comissió de festes, que formada per diferents persones de la societat civil, ens aporten diverses visions de les activitats que s'han de programar.
També cal destacar la tasca de les entitats i associacions a l'hora d'organitzar qualsevol activitat, mitjançant els seus representants primer, i dels seus membres després, s'impliquen en l'organització de multitud d'activitats, bàsicament de les festes majors.

Actes que realitza la regidoria

Festa Major d'Hivern - Candelera

candelera festa major La Festa Major se celebra en honor a la Mare de Déu de la Candelera, patrona de la vila. És la festa més important de l'any. Durant els primers dies de febrer els carrers s'omplen d'activitats.

El dia 1 , el pregó, dóna tret de sortida a les festes, amb la proclamació de la Pubilla Major i les Damisel·les i amb els Quintos, també com a protagonistes.

El dia 2, Candelera, es fa la missa Major precedida de l'ofrena floral i a la tarda la solemne processó on assisteix la major part de la població. Les nits de ball, les activitats per als nens, el ball de la darrera coca, la festa del vermut, la recuperació del concurs de suquet calero, el dinar del jubilats, etc. , són els actes més destacats d'aquestes festes.

Carnestoltes

carnestolts ametlla de mar La Regidoria de Festes organitza cada any un seguit de rues i un concurs on es premien les disfresses més destacades.

Diada al Castell de Sant Jordi

bunquer artilleria El diumenge més proper al dia de Sant Jordi s'organitza una diada al Castell , una celebració popular amb activitats per als nens, música i un concurs de paelles.

La Revetlla de Sant Joan

revetlla de sant joan ametlla de mar La nit del 23 al 24 de juny celebrem la nit més curta de l'any a causa de l'arribada del solstici d'estiu.
El diables, envaint els carrers de soroll i foc, l'encesa de la foguera a la platja i el ball popular, fan d'aquesta nit una nit màgica.

Festa Major d'Estiu - Sant Pere

festa major estiu sant pere ametlla de mar La festa de Sant Pere, el 29 de juny, és la festa major d'estiu, la Confraria de Pescadors amb l'Ajuntament com a col·laborador, fan una sèrie d'activitats centrades al port; és la processó marítima una de les més seguides, també el ball popular a l'aire lliure i diferents concursos i jocs, tots ells relacionats amb la mar.

Activitats d'estiu

activitats estiu ametlla de mar Durant els mesos de juliol i agost, la Regidoria de Festes organitza activitats per a tots els públics, des de cinema a la fresca , música al carrer, espectacles per a nens, concerts, etc.

Diada de Catalunya (11 setembre)

11 de setembre Diada Nacional de Catalunya on s'organitzen actes protocol·laris per commemorar aquesta diada.

Proclamació de la Pubilla Major i presentació dels Quintos

pubilla major candelera ametlla de mar quintos presentació Entre el mes de novembre i desembre té lloc la proclamació de la Pubilla Major amb les Damisel·les i la presentació del Quintos per a la propera Candelera.

Nadal i Reis

nadal i reis a l'ametlla de mar Activitats com el Caga Tió, l'arribada del Pare Noel, la visita dels Carters Reials i la cavalcada del Reis Mags, ompliran de màgia aquests dies.