Activitats Dirigides

Aquí podeu trobar la informació d’algunes de les activitats dirigides que es poden dur a terme a les instal·lacions del cem La Cala que pretén servir de guia per al coneixement de les característiques generals de cadascuna d’elles. Les diferents activitats descrites variaran en l’horari vigent del cem La Cala que podeu consultar AQUÍ . L’Àrea Municipal d’Esports es reserva el dret a que algunes de les activitats descrites en aquest apartat no apareguin en l’horari vigent.

Recordem que la informació de les intensitats de les activitats és relativa i a títol general essent imprescindible atendre la condició física individual de cada persona.

ACTIVITATS DIRIGIDES CARDIOVASCULARS COREOGRAFIADES

DANCE KIDS

Les classes de Dance Kids ofereixen rutines pensades per a nens sobre la base d’originals coreografies. Els passos s’aprenen a poc a poc, i afegim jocs, activitats i elements d’exploració cultural a l’estructura de la classe.

DANCE JÚNIOR

Les classes de Dance Júnior ofereixen rutines pensades per a joves sobre la base d’originals coreografies amb la música més actual.

DANCE FITNESS

Fusió de ritmes llatins i de tot el món alternant moviments d’alta i baixa intensitat per a que gaudeixis d’una festa de condicionament físic amb intervals per cremar calories.

ACTIVITATS DIRIGIDES DE TONIFICACIÓ – FORÇA

TONO STEP

Combinació de moviments fets sobre el step amb exercicis de tonificació, coordinació i resistència.

CÀRDIO COMBAT

Exercicis cardiovasculars que es realitzen en grup i consisteixen en realitzar moviments de diferents arts marcials com el taekwondo, karate, capoeira, muay thay (boxa tailandesa), tai-txi o boxa, entre d’altres, a través de coreografies amb música en què es poden exercitar braços, espatlles, esquena, cames i abdominals, permetent així millorar la flexibilitat, la força, la coordinació i la resistència cardiovascular.

PUMP FIT

Les classes de Pump Fit consisteixen en entrenaments en els que treballem amb pesos lliures, utilitzant barres i discos, per entrenar tots els grups musculars del nostre cos a través de tracks o temes musicals diferents, dedicant el primer d’ells a un escalfament general i l’últim d’ells als estiraments.

CROSSBOX

El Crossbox és un sistema de condicionament físic fonamentat en exercicis constantment variats, amb moviments funcionals, executats a alta intensitat.

GAC

GAC son les inicials de «Glutis, Abdominals y Cames», una activitat física perfecta per treballar el tren inferior i la zona del core.

FULL BODY, EN FORMA O TBC

El Full Body, “En Forma” o TBC (Total Body Conditioning), que significa condicionament corporal total i pretén aconseguir un entrenament total del cos combinant diferents tipus d’exercicis per a treballar totes les zones del cos ajudant-se del propi pes corporal i de diferents elements com gomes, steps, peses, plataformes inestables, barres,..

SUSPENSION TRAINING O TRX

Entrenament que ens permet treballar la força en tots els plans de moviment, treballant els estabilitzadors, ja que serà necessària la seva intervenció en cada moviment per mantenir la postura i treballar el grup muscular requerit, implicant un major control de la postura i fins i tot un millor treball articular.

BODYWEIGHT TRAINING

L’entrenament de Bodyweight Training està basat en l’enfortiment de la musculatura a través d’exercicis fonamentats en la resistència del propi pes a la gravetat

BEP – UPPER BODY

BEP son les inicials de «Braços, Esquena i Pectorals», una activitat física perfecta per treballar el tren superior.

SYNERGY WORKOUT

Classe dirigida fonamentada en l’entrenament per súper-sèries en què es combinen diversos exercicis seguits d’un mateix grup muscular amb un pes més baix de l’habitual, ja que realitzem un major nombre de repeticions i amb prou feines es descansa entre les sèries per treballar el múscul en la seva totalitat. En ocasions s’alterna el treball d’un grup muscular del tren superior amb un grup muscular del tren inferior o del core.

FUNCIONAL TRAINING

Entrenament fonamentat en la biomecànica natural del cos humà, que es compon de moviments complexos i multi-articulars que treballen les zones superiors, inferiors i centrals del cos (core) en cada exercici.

CIRCUIT TRAINING

Entrenament en circuit, fonamentat en el principi fisiològic de la sobrecàrrega muscular que consisteix a realitzar diferents exercicis de forma contínua i sense descans o amb recuperacions incomplertes entre ells.

HIIT

El HIIT (High Intensity Interval Training), que significa “entrenament d’intervals d’alta intensitat” és un tipus d’entrenament esportiu basat en sessions d’intervals curts i molt intensos que alternen esforç i recuperació.

TÀBATA

El mètode Tabata és un entrenament de 30’ per intervals d’alta intensitat on l’estructura consisteix en 3 blocs de 4 minuts distribuïts en 20 segons de treball cardiovascular a intensitat màxima amb 10 segons de descans, repetit 8 vegades. Prèviament es farà una fase d’activació o escalfament i al final una fase retorn a la calma

CORE TOP – CORE FIT – CORE EXPRESS

Activitat on la zona mitja del tronc on es situa el centre de gravetat corporal és estimulada des dels seus diferents plans, els quals ajudaran a enfortir i tonificar la zona centre del cos, corregint debilitats musculars que predisposen a danys articulars, lesions osteo-musculars i fins i tot patologies presents.

ABS – ABD TOP

La classe d’ABS o ABD TOP es centra exclusivament en el treball dels abdominals en una classe de ½ hora. Seguint el ritme de la música, el monitor/a va proposant diferents alternatives per al treball dels diferents músculs abdominals: transversos, oblics i recte abdominal superior i inferior.

CUL TOP

Classe centrada en la tonificació i treball de força de glutis, abductors, adductors i cuixes.

GIM D’OR

Activitat física i mental per a persones majors de 60 anys que cerca un impacte positiu en el seu estil de vida, en la seva interacció social, salut i benestar en general.

SÈNIOR FIT

Entrenament de fitness per a joves a partir de 65 anys pensat per a millorar l’autonomia i la condició física.

ACTIVITATS DIRIGIDES MENT I COS

PILATES

Pilates és un mètode integral de treball físic que posa en moviment tots els músculs del cos, fins i tot aquells que no solem exercitar quan practiquem qualsevol altra activitat o esport.

MIND-BODY O CONTROL – BALANCE

Exercici que combina ioga, estiraments, pilates i tai-txi per entrenar de manera suau però efectiva, relaxar i equilibrar cos i ment.

FIT BALL WORKS

Sessions de tonificació, equilibri i propiocepció a través de l’originalment coneguda com Swiss Ball, Pezzi Ball o Fitball, que és una pilota especialment dissenyada per a l’entrenament físic, però també per a fisioteràpia, la gimnàstica, el Pilates i la rehabilitació.

HATHA IOGA

El Hatha Ioga és un tipus de ioga conegut per la seva pràctica d’assanes (o postures corporals que aporten als músculs fermesa i elasticitat) i de pranaiama (o control de la respiració, per ajudar a la meditació).

MINDFULLNESS

El mindfulness (atenció o consciència plena) és una pràctica basada en la meditació que consisteix a entrenar l’atenció per ser conscient el present.

STRETCHING

Sessions específiques de 30 minuts, per estirar els músculs, millorar l’amplitud de moviment i afavorir la recuperació muscular.

ACTIVITATS DIRIGIDES CICLE INDOOR / OUTDOOR

CICLE WEIGHTLOSS

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball de capacitat aeròbica baixa, entre el 65 i el 75% de la freqüència cardíaca màxima individual.

CICLE TRAINING

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball de capacitat aeròbica alta, entre el 75 i el 85% de la freqüència cardíaca màxima individual.

CICLE MOUNTAIN

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball de capacitat aeròbica alta, entre el 75 i el 85% de la freqüència cardíaca màxima individual, amb predominança del treball de muntanya dempeus.

CICLE FARTLEK

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball de canvis de ritme i alternança de freqüències cardíaques, entre el 65 i el 85% de la freqüència cardíaca màxima individual.

CICLE INTERVAL

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball d’intervals extensiu amb canvis de durada dels esforços i alternança de freqüències cardíaques, entre el 65 i el 85% de la freqüència cardíaca màxima individual.

CICLE COMPETITION

Activitat física que es realitza de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat i, principalment, amb els exercicis executats es porta a terme un treball d’alta intensitat on els esforços es situen entre el 80 i el 90% de la freqüència cardíaca màxima individual.

CICLE FEST

Activitat física que es realitza una sessió de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat amb ambientació i música de discoteca on, amb els exercicis executats, es porta a terme un treball cardiovascular i un doble objectiu físic i recreatiu.

CICLE DJ

Activitat física que es realitza una sessió de forma col·lectiva al ritme de la música sobre una bicicleta estàtica específica per a aquesta activitat amb ambientació i música amb disc jockey en directe on, amb els exercicis executats, es porta a terme un treball cardiovascular i un doble objectiu físic i recreatiu.

ACTIVITATS DIRIGIDES EN EL MEDI AQUÀTIC

AQUA-GYM

L’aqua-gym és un tipus de fitness dins l’aigua on els exercicis es centren en la tonificació muscular, en les repeticions i en el treball amb el propi cos i amb diferents materials aprofitant la major densitat que ens ofereix el medi aquàtic.

AQUA-DANCE

És una classe amb suport musical que barreja el ball amb els tradicionals exercicis aquàtics que combinats contribueixen a millorar la condició cardiovascular i a tonificar el cos.

AQUA-CROSS

És una classe  on es combinen diferents exercicis d’aqua-gim amb exercicis funcionals fora de la piscina utilitzant el propi pes de el cos, com ara squats, burpees, handstand push ups o pistols entre d’altres, però també utilitzant càrregues externes com pilotes medicinal o peses.

AQUA-MÀSTER

L’aqua-màster és una adaptació de l’aqua-gym amb exercicis que es centren en la mobilitat articular, la tonificació muscular i en el treball amb el propi cos i amb diferents materials aprofitant la major densitat i el baix impacte articular que ens ofereix el medi aquàtic adreçada a la gent gran.

ACTIVITATS DIRIGIDES DE DEFENSA PERSONAL

TAEKWONDO

El taekwondo és un esport de combat mil·lenari, un art marcial d’origen coreà, que destaca per la gran varietat de tècniques de defensa personal.

A més del nivell físic o tècnic, el taekwondo representa tota una filosofia que es basa en cinc principis: cortesia, integritat, perseverança, autocontrol i esperit indomable.

ACTIVITATS DIRIGIDES A L’AIRE LLIURE

CROSS WALK

Caminades a l’exterior en grup per les incomparables senderes del terme municipal de L’Ametlla de Mar.

CROSS RUN

Sortides a l’exterior per a córrer en grup pels camins i senderes de L’Ametlla de Mar.

RUNNING

Entrenaments a l’exterior per a córrer en grup per superfície asfaltada.

FUNCTIONAL OUTDOOR

Entrenament fonamentat en la biomecànica natural del cos humà, que es compon de moviments complexos i multi-articulars realitzats utilitzant els espais i elements que ens ofereix l’entorn urbà i  la natura.

LLEGENDA ICONES DESCRIPTIVES DE LES ACTIVITATS DIRIGIDES:

TIPUS D’ACTIVITAT DIRIGIDA

CARDIOVASCULAR COREOGRAFIADA
TONIFICACIÓ-FORÇA SUPORT MUSICAL
TONIFICACIÓ I FORÇA
MENT I COS
CICLE-INDOOR
ACTIVITAT AQUÀTICA
DEFENSA PERSONAL
SALA FITNESS
ENTRENAMENT PERSONAL
AIRE LLIURE (OUTDOOR)

OBJECTIUS PREDOMINANTS A L’ACTIVITAT

RECREATIU
FORMATIU
SALUT
RENDIMENT

SEGMENT D’EDATS AL QUE VA DIRIGIDA L’ACTIVITAT

INFANTIL: <10 ANYS / JÚNIOR: 10-13 ANYS / > 13 ANYS / > 15 ANYS / JUVENIL: 14-30 ANYS / ADULT: 31-50 ANYS / SÈNIOR: 51-64 ANYS / 3ª EDAT: 65-74 ANYS / EDAT D’OR: >74 / TOTES LES EDATS

CÀRREGA GENERAL PREDOMINANT DE L’ACTIVITAT

MOLT BAIXA / BAIXA / MITJA / ALTA / MOLT ALTA

CONDICIÓ FÍSICA REQUERIDA PER A L’ACTIVITAT

• • •

INICIACIÓ / CONDICIÓ FÍSICA BAIXA
REGULAR / CONDICIÓ FÍSICA MITJA
BONA / CONDICIÓ FÍSICA ALTA
TOP / CONDICIÓ FÍSICA MOLT ALTA

ESPAI ON ES REALITZA

DURADA DE LA CLASSE