Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada de Catalunya

12 . Set, 2011 a les 14:45 | 00:02:33
per otomas a La notícia del dia
1736 reproduccions
L'Onze de setembre, Diada Nacional de Catalunya, l'Ametlla de Mar, com cada any, es va sumar amb un seguit d'actes a la celebració. Una celebració enguany marcada per la polèmica reforma constitucional i la posada en dubte de la fiabilitat de la immersió lingüística a les escoles catalanes.

Els caleros i caleres van engalanar els balcons i finestres amb les senyeres i estelades per commemorar la Diada.

Des de l'Ajuntament es va organitzar una cerimònia solemne a Plaça Catalunya on l'alcalde del Municipi Andreu Martí va realitzar el discurs de la Diada. En les seves paraules Martí va fer referència a la polèmica sobre la immersió lingüística. L'alcalde de l'Ametlla de Mar va remarcar que "cal alçar-se amb valentia i determinació davant aquestes agressions a la llengua". "L'onze de setembre sempre  ha estat una Diada festiva i reivindicativa. Aquest any, a més, es veu envoltada per la situació de crisi econòmica i pels intents d'agressió a la nostra llengua. Cal que ens mantinguem ferms en la defensa del català", va manifestar Andreu Martí: A més, l'alcalde va subratllar la necessitat d'unir esforços per construir el futur.

Enguany, Octavi Figueres, va ser l'encarregat d'hissar la senyera en homenatge a la seva trajectòria com a mestre i director del Col·legi Públic Sant Jordi.

"Estic molt content ja que ha estat un gest de cara als anys que he dedicat a la professió de mestre. Alçar la senyera sempre és un honor, i més en aquests temps d'agressió a Catalunya", va explicar Octavi Figueres.

A continuació es va procedir a l'ofrena d'autoritats i entitats a la senyera. Els centres de flors van ser lliurats per les pubilles. Es va finalitzar l'acte amb el Cant dels segadors interpretat per la coral. També van participar en la celebració la Banda de Cornetes i Tambors.

Durant la Diada, ERC va tenir una parada a la Plaça Catalunya on es va vendre estelades i articles de marxandatge del partit. D'altra banda, des de CIU es va organitzar un esmorzar per membres del partit i simpatitzants.respostes a "Diada de Catalunya"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007