Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada reivindicativa a l'Ametlla de Mar

12 . Set, 2013 a les 14:51 | 00:13:59
per gfigueres a La notícia del dia
2075 reproduccions
Aquest 11 de Setembre, a l'Ametlla de Mar, l'acte institucional de la Diada que va tenir lloc a la Plaça Catalunya va tenir un regust més reivindicatiu que mai. I és que els crits d'independència van acompanyar tot l'acte. Vicenç Boquera, amb una llarga trajectòria d'impuls sociocultural al municipi va ser l'encarregat d'hissar al senyera. Una senyera que va lliurar l'enxaneta de Los Xics Caleros que van fer un pilar per l'ocasió.
"Ha estat un moment molt emotiu. A part dels meus sentiments també he pensat amb totes les persones que han deixat la vida per defensar aquest país. Al moment de la hissada també m'he recordat del meu pare que va ser una víctima de la repressió franquista reconegut per la Generalitat", explicà emocionat Vicenç Boquera.
D'altra banda, un any més l'acte central va ser l'ofrena  a la senyera de les autoritats locals i pubilles.
Andreu Martí, alcalde del municipi va fer esment a la importància reivindicativa de l'acte : "al final el futur d'un país es decideix amb la col·laboració i suport individual. Tant l'any passat a l'11 de setembre o l'any 77, aquesta força col·lectiva es una mostra de que tot plegats podem fer pinya per ser el país que vulguem ser. Crec que la democràcia és el camí i d'aquesta manera Catalunya aconseguirà els seus objectius".
A més, la Coral Verge Candelera, la Banda de la Cala, i les Cornetes i Tambors van acompanyar la solemnitat de l'acte. Els castellers Los Xics Caleros van fer una exhibició castellera al final de l'acte on van carregar i descarregar un 3 de 6, i un 4 de 6, a més van fer un pilar caminant, i un pilar de comiat on van onejar l'estelada.


respostes a "Diada reivindicativa a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 893,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007