Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Alguer, escenari un any més de la hissada de banderes blaves

28 . Jun, 2010 a les 13:25 | 00:02:57
per otomas a La notícia del dia
2899 reproduccions
Dissabte 26 de juny es van hissar a la platja de l'Alguer les cinc banderes blaves que un any més la Fundació Europea d'Educació Ambiental i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor ha atorgat a l'Ametlla de Mar en reconeixement a les platges caleres per la seva qualitat i sostenibilitat. Es van encarregar d'hissar-les l'alcalde de la població, Andreu Martí, i alguns dels regidors del consistori. Entre ells, Xavier Llambrich Bono, regidor de Medi Ambient, que es mostrava molt satisfet per aquesta nova fita. "Ens tornem a trobar aquí, a la platja de l'Alguer, per fer la hissada de les cinc banderes blaves més la sisena del club nàutic que s'hissarà en pocs dies. Aquestes banderes són el resultat del treball de tot un equip de gent que s'esforça perquè les platges tinguin una qualitat òptima i excel·lent. Avui ens hem de congratular per aquest fet que any rere any aconseguim a la nostra població".

Criteris de distinció
Els criteris per obtenir aquest distintiu són, entre d'altres, el nivell de qualitat de l'aigua, la neteja de la sorra i els diferents serveis coma ara dutxes, contenidors per tirar la brossa, aparcaments i fins i tot la possibilitat que hi hagi un xiringuito per remullar-nos la set. En el cas dels ports, també es té en compte la infraestructura per la recollida selectiva de residus perillosos.

Campiona blava
L'Ametlla de Mar és el municipi de les Terres de l'Ebre i de la demarcació de Tarragona, i fins i tot de Catalunya, que més banderes acumula, cinc per a les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató i una per al Club Nàutic. Aquest rècord només és superat per Barcelona a Catalunya que té el mateix nombre de distintius per a cinc de les seves platges però que rep dos banderes per al Port Olímpic i la Marina Port Vell. Ara, l'Ametlla aspira a una setena bandera blava després que s'acabi el projecte de millora del Camí de Ronda i tota la renaturalització de la zona de Port Olivet juntament amb alguna altra petita actuació que contempla que es prohibeixi el pas de vehicles rodats al Port de l'Estany.

Tarragona, la primera a Catalunya
A Catalunya, per demarcacions, Tarragona és la que més banderes blaves acumula amb 39, tot i que enguany la platja de Sant Salvador, a El Vendrell, ha perdut el seu distintiu. Tretze dels guardons es troben a les Terres de l'Ebre, les cinc de les platges i el Club Nàutic de l'Ametlla de Mar, les tres de l'Ampolla, Cap Roig i D'Avellaners més el club nàutic, Riumar de Deltebre, Parc de Garbí i Les Delícies de Sant Carles de la Ràpita, i Les Cases d'Alcanar-El Marjal d'Alcanar. Girona segueix a Tarragona en número de distintius, amb 27, i després Barcelona amb 20. A l'estat espanyol s'han aconseguit un total de 523 banderes. Només hi ha 15 municipis amb més banderes blaves que l'Ametlla. Entre ells destaquen, en número de banderes, a Galícia el municipi de Sanxenxo, a Pontevendra, amb 13, Vigo, amb 8, i A Coruña, amb 9. A Mallorca els de Calvià i Manacor, amb 9 i 8 respectivament. I, més a prop, a la Comunitat Valenciana, València té cinc banderes blaves, el mateix que Cullera, i Orihuela, a Alacant, té sis. També destaquen els set guardons de Cartagena, a Murcia.


respostes a "L'Alguer, escenari un any més de la hissada de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 783,65 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 117
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007