Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada Nacional de Catalunya a l'Ametlla de Mar

10 . Set, 2014 a les 14:44
per gfigueres a La notícia del dia
3352 reproduccions
Diada Nacional de Catalunya a l'Ametlla de Mar
Els actes de la Diada Nacional de Catalunya s'encetaran aquest dimecres a l'Ametlla de Mar. Una Diada que celebra el Tricentenari (1714-2014) i que es presenta amb un marcat to reivindicatiu.


Aquest vespre, a les set, hi haurà la hissada de l'estelada a l'espai exterior de l'Oficina de Turisme amb la participació de la Colla Castellera de Los Xics Caleros. Els castellers seran els encarregats de lliurar l'estelada amb un pilar caminant a l'encarregat d'hissar-la l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí. A les 22:30h del vespre els preparatius festius continuaran amb el concert del cantautor  Miquel del Roig, a la Plaça Nova.
I l'11 de setembre, la Plaça Catalunya, un any més acollirà l'acte solemne de la Diada amb la hissada de la senyera, autoritats i entitats del municipi com la Coral Verge Candelera, i la banda de música. L'acte començarà a les 11:30h. L'encarregat d'hissar la senyera serà Xavier Figueres, professor de l'Escola Sant Jordi i historiador municipal.
 "Enguany s'han creat els actes previs de la Diada per tal de facilitar a l'assistència a la V a Barcelona. Així que avui començarem amb els actes previs amb la hissada de l'estelada i el concert de Miquel del Roig. I demà es realitzarà l'acte d'hissada de la senyera. Agraïm la col·laboració de totes les entitats del municipi en la realització dels actes", explicà Eva del Amo, regidora de Cultura.
Los Xics  Caleros participaran en aquesta acció reivindicativa a Barcelona al costat d'altres colles d'arreu de Catalunya. Dani Bas, cap de colla ha remarcat que "l'important és participar. Des del món casteller i, en concret, los Xics Caleros volem estar al costat de l'ANC en aquesta reivindicació pel nostre país".
Des de l'ANC a l'Ametlla de Mar es fletaran dos autobusos de caleros i caleres que participaran a la V. Pel que fa al color de les samarretes n'hi ha de grogues i vermelles ja que per agilitzar i facilitar  la feina a l'organització s'han inscrit individualment. Per la seva part, des de la coordinació local de l'ANC, Vicenç Margalef, subratlla que "ara no és hora de defallir i que cal donar exemple de civisme, una vegada més, aquesta Diada". Margalef ha demanat puntualitat als participants recordant que cal estar a les 12:45h als autobusos per sortir amb puntualitat a la 13:00h.
Els trams de les Terres de l'Ebre són l'1 i 2, i ha dia d'avui la V a la ciutat comtal té més de 500.000 inscrits.


respostes a "Diada Nacional de Catalunya a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 805,67 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007