Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Escola Náutico-Pesquera té llista d'espera per a aquest curs 2009-10

21 . Oct, 2009 a les 12:00
8521 reproduccions
S'ha hagut d'ampliar el període de matrícula per encabir més alumnes en cada grup i a cicles com el de grau mitjà de busseig hi ha més de 100 persones que volen obtenir plaça.

L'Escola Nàutico-Pesquera tot just acaba d'iniciar el curs. I ho fa amb una llista d'espera d'alumnes que volen cursar algun dels sis cicles formatius que s'imparteixen a les seves instal·lacions. De fet, el centre s'ha vist obligat a demanar als Serveis Territorials d'Educació que ampliï la matrícula per encabir 33 alumnes per grup en comptes de 30. No es pot fer res més malgrat la gran demanda de pre-inscripcions que reben alguns dels cicles formatius com ara busseig que enguany ha rebut 130 sol·licituds. En total, a l'escola aquest curs 2009-10 hi ha 340 alumnes dels que s'encarreguen 19 professors.

Una escola única

I és que l'Escola Nàutico-Pesquera de l'Ametlla de Mar és única als Països Catalans. Dels sis cicles formatius que s'imparteixen només un, manteniment de vaixells d'esbarjo, de grau mitjà, es pot estudiar a altres indrets de Catalunya. La resta, altres tres cicles de grau mitjà (busseig, navegació i pesca i màquines) i dos de grau superior (navegació, pesca i transport marítim i màquines) únicament s'imparteixen a l'Ametlla de Mar. Carlos Soler dirigeix el centre des de juliol de 2008 i dona classes d'anglès a quatre dels cicles formatius, on és un crèdit obligatori. Soler era professor de l'IES Els Alfacs, a La Ràpita i després de passar el curs 2008-09 a la nostra població fa un balanç positiu sobretot perquè, en comparació amb els alumnes d'ESO que travessen una etapa complicada del seu creixement i de la seva educació, els alumnes de la nàutica en la seva majoria són majors d'edat i saben el que volen sense lloc a dubtes. Nosaltres oferim graus mitjans i superiors i, per tant, la gent és més gran. Molts alumnes han estat treballant anteriorment o han estat fent altres cicles formatius, afirma Soler.

Alumnes del país

Els alumnes venen en la seva majoria de Barcelona i Tarragona, tot i que també es poden trobar alumnes de Menorca i Eivissa, Girona i els Països Valencians. Tot ells, també les noies que van a raó de tres per classe, compten amb una zona de tallers amb la que no poden competir altres instituts del Baix Ebre i el Montsià. Per sectors podem trobar els que es dediquen al torn, a soldar, als motors, a la pesca i cabulleria, al busseig, a l'automatisme, a la informàtica i a la fusteria i la fibra de vidre. L'escola també compta amb el catamarà Cap de Creus, que és una antiga barca d'inspecció del Departament d'Agricultura, institució propietària de l'edifici on està l'escola. En aquesta barca es fan les pràctiques dels crèdits d'estabilitat i de pesca. A banda, l'escola també està a l'espera de restaurar la Montserrat, una altra embarcació, per poder utilitzar-la per fer pràctiques. Però la reparació pot trigar fins a dos anys. A més d'aquest retràs, l'escola, tot i estar molt ben equipada, té algunes mancances pel que fa a l'equipament, sobretot en temes de maquinària i informàtica.

Ensenyament no reglat

A banda de l'IES de Formació Professional, l'escola es dedica a dos sectors més dintre de la docència no reglada en aquest món de la mar: el reciclatge de professionals en actiu com ara pescadors i la formació de patrons d'embarcació de recreo i patrons i capitans d'iot.


respostes a "L'Escola Náutico-Pesquera té llista d'espera pe..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 128
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007