Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una nova màquina netejarà les platges de l'Ametlla de Mar aquest estiu

30 . Mai, 2016 a les 13:35
per drodriguez a La notícia del dia
2472 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ja disposa d'una nova màquina per la neteja de platges del municipi. Amb aquesta nova adquisició, s'optimitzaran les tasques a l'hora de netejar i també anivellar la platja, donat que es podran fer les dues accions en el mateix moment. La màquina recull els materials de la superfície -bé siguin algues o residus plàstics, orgànics o de rebuig- sense treure la sorra de la platja de manera que només s'endú les deixalles.

D'aquesta manera s'estalvia la pèrdua de sorra de platja que succeïa anteriorment, donat que aquesta feina es feia de manera manual i que, a banda de comportar una inversió més gran de temps, donaven uns resultats que no eren els òptims que s'esperen amb la nova maquinària. Per al correcte funcionament del nou equipament -que va a remolc d'un tractor- els operaris responsables de la brigada municipal han rebut formació específica.

A més, una altra dels avantatges de la màquina és que actua com a desinfectant perquè les pues que incorpora al mecanisme trenquen la capa superficial de la sorra fent que qualsevol organisme causant de patologia -sigui d'origen bacterià o fúngic- quedi a la superfície exposat a les altes temperatures del sol, que les elimina. Aquest tipus de maquinària ja funciona en altres municipis litorals, amb gran afluència turística, amb uns excel·lents resultats en el seu funcionament i també satisfacció per part de l'usuari de les platges.

Donat l'alt cost que suposaria una màquina nova, l'Ajuntament va decidir adquirir-la de segona mà, reduint així els costos, però sempre garantint el seu correcte funcionament i adaptació a les platges de la població. De fet, un enginyer industrial va avaluar que la màquina estès en les correctes condicions d'operació, i es va fer una prova per comprovar que s'adaptés a les necessitats del municipi. El cost total és de 8.000 € més IVA. S'espera que en els pròxims dies ja estigui plenament operativa per les platges de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Una nova màquina netejarà les platges de l'Amet..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007