Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Disseny i color a les Catifes de Corpus de l'Ametlla de Mar

07 . Jun, 2013 a les 14:53
per gfigueres a La notícia del dia
2387 reproduccions
El cap de setmana de l'8 i el 9 de juny, l'Ametlla es convertirà  en una de les capitals del Corpus al territori. La tradició de confecció de catifes arriba aquest any a la 29a edició.
Tot i que amb un important problema de relleu generacional, les catifes de Corpus a l'Ametlla de Mar tornaran a assolir el protagonisme que l'han convertit en un atractiu turístic els darrers 28 anys, com a una de les poques localitats del territori en les que encara es manté aquesta tradició, i que en el cas de l'Ametlla de Mar ha superat fins hi tot l'interès religiós.
Cinc agrupacions de veïns i veïnes porten ja setmanes preparant la matèria primera i els dissenys que utilitzaran per a la confecció d'un quilòmetre de recorreguts florals que transcorren pels carrers Andreu Llambrich, Bruch, Prim, Plaça Nova, Pau casals i Llibertat, oferint als visitants tota mena de dissenys fantàstics on el color i l'originalitat desperten veritable admiració.
A l'Ametlla de Mar ja fa molts anys que les catifes han deixat d'estar totalment confeccionades amb flors i s'utilitzen altres materials com la mata o la fulla de xiprer, el marro de cafè, la grava acolorida o d'altres productes similars, que han ajudat a fer més diversa la imaginació dels dissenys.
L'Àrea Municipal de Turisme ajuda a les agrupacions de veïns amb 4.400 €, que els veïns utilitzen per adquirir el material, mentre que amb l'objectiu de donar continuïtat a la tradició i implicar als joves de la vila, també subvenciona amb 1.100€ els alumnes de 3r d'ESO de l'institut Mare de Déu de la Candelera que, a canvi d'aquest ajut al viatge de final de curs, es reparteixen per tot el recorregut donant suport i ajudant en la confecció de les catifes.
En els darrers anys, més enllà de la gran quantitat de visitants que rep la població el dia de Corpus, s'ha detectat que molts visitants  decideixen viure la festa des de dins, i ja el dissabte a la nit, és molta la gent que passeja encuriosida pels processos de confecció de les catifes i inclús molts d'ells s'afegeixen als treballs aportant la seva col·laboració i ajudant a fomentar el magnífic ambient de germanor que s'hi produeix.
Al voltant de les 22h del dissabte comencen els dissenys i els dibuixos i sobre la 01'00h  es comença amb la confecció de les catifes, que clou ben avançada la matinada.
El diumenge a les 18.30h està prevista la Missa de Corpus a l'església parroquial i, posteriorment, a les 19h comença la processó pel recorregut de les catifes amb la tradicional participació dels nens i nenes que han fet la 1a Comunió.


respostes a "Disseny i color a les Catifes de Corpus de l'Am..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007