Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

26ena edició de les catifes de Corpus

04 . Jun, 2010 a les 10:17
per otomas a La notícia del dia
2613 reproduccions
La Cala un any més engalanarà els carrers del municipi amb les catifes de flors de Corpus. Aquesta tradició sorgida el 1985, gràcies a la iniciativa d'uns pocs veïns del municipi, s'ha convertit en una cita ineludible pels caleros i els centenars de visitants que es desplacen a l'Ametlla de Mar el dia de Corpus Cristi.
La 26ena edició d'aquesta celebració tindrà lloc el proper diumenge 6 de juny. Per aquest motiu, fa setmanes que veïns de la Cala estan posant a punt els darrers preparatius d'aquest prop d'un quilòmetre de catifes. A més de les flors, la curta però intensa tradició calera constata que són molts i variats els materials utilitzats en la confecció de les catifes. Marro de cafè, xiprer, flors silvestres, grava i clofolla d'arròs serveixen per dibuixar formes capricioses al terra.
Els dissenys que es plasmaran els realitzen els alumnes de 3er d'ESO de l'IES Mare de Déu de la Candelera. A més, els alumnes col·laboren en l'elaboració de les catifes i, a canvi, el Patronat Municipal de Turisme els ajuda a finançar el viatge de final de curs. El Patronat  destinarà prop de 6.000 euros a donar suport a la feina de les quatre agrupacions veïnals existents en la compra de materials i la promoció de la festa.
Damià Llaó,  gerent del Patronat de Turisme: "des del Patronat de Turisme tornem a donar suport als veïns per dur a terme les catifes. També, des de l'Ajuntament la brigada està ajudant a totes les associacions a preparar la festa. A més, des del Patronat volem felicitar els alumnes que enguany han fet uns dibuixos preciosos. Llàstima que només n'hem pogut triar cinc o sis."
I després d'un dissabte a la nit de treball i il·lusió, l'Ametlla de Mar es despertarà diumenge amb els carrers del nucli de la població plens de flors i colors. El mateix diumenge a les 7 de la tarda tindrà lloc la missa i la posterior processó del Corpus Cristi organitzada per la Parròquia de la Purificació on els nens i nenes de la 1a Comunió caminaran per sobre les catifes sota l'atenta mirada del públic.

 respostes a "26ena edició de les catifes de Corpus"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 709,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007