Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un estiu amb un balanç positiu en seguretat

23 . Oct, 2009 a les 12:59
2697 reproduccions
L'èxit d'aquest pla ha estat la bona coordinació de la policia local i mossos d'esquadra. Aquesta estratègia ha donat una sensació de seguretat molt forta.

Per al responsable de la regidoria de Governació i Seguretat Ciutadana, Xavier Llambrich Bono, el pla de Seguretat Estiu'09 posat en marxa de forma conjunta per la policia local i mossos d'esquadra del 29 de juny fins al 15 de setembre ha estat tot un èxit. Principalment perquè els dos cossos policials han actuat a la població com si fossin un i aquesta estratègia ha donat una sensació de seguretat molt forta, matisava el regidor. De fet, durant els mesos de juliol i agost ha hagut alguns moments en que es podien veure de forma simultània cinc patrulles al carrer: tres de la policia local, una fixa de mossos i una altra de districte que es compartia amb les poblacions de El Perelló i l'Ampolla. Xavier Llambrich Bono: aquest any comptàvem amb un repte nou, el desplegament dels mossos d'esquadra. Estem molt satisfets perquè aquest estiu hem tingut una coordinació total i absoluta que ens ha permès garantir la seguretat ciutadana. De totes formes, afegia el regidor, els resultats de l'estiu no es poden extrapolar a anys anteriors perquè la situació d'enguany és totalment nova amb la retirada de la guàrdia civil en funcions de seguretat ciutadana.

Més coordinació, més seguretat

Aquesta entesa entre els dos cossos de seguretat ha estat possible gràcies a les reunions prèvies en les que la policia de la Generalitat va entendre que a l'estiu les demandes en qüestions de seguretat de la vila són similars a les d'una ciutat com ara la capital del Baix Ebre, Tortosa, amb el fort increment del número de persones que hi ha a la població a causa del turisme estacional.
Aquest bon enteniment també va servir per facilitar la feina dels mossos. Per exemple, durant l'estiu, van disposar de dos despatxos a la caserna de la policia local. A les noves dependències del polígon industrial que, malgrat estar més lluny del casc urbà, han acollit fins a un 28% més de trucades, tot i que els fets delictius han disminuït. Aquest augment de la demanda ciutadana també s'atribueix a que la guàrdia civil ja no recull denúncies, la qual cosa també ha fet que se'ls veiés més al carrer, la qual cosa ha actuat, de retruc, com a element dissuasori per als delinqüents.

Casos en xifres

Per als amants de les xifres, del dia 1 de juliol fins al 31 d'agost, s'han tramitat pel que fa a denúncies 10 agressions (Faltes i delictes per lesions), 36 robatoris a interior de vivenda, 51 Furts, 5 robatoris a un comerç, 19 pèrdues, 6 amenaces, 3 recuperacions de vehicles robats, 2 estafes, 1 alteració d'ordre públic:, 11 Robatoris a l'interior de vehicles, 24 danys, 5 robatoris de vehicles, 1 Atemptat a l'agent de l'autoritat: 1 Violència domèstica., 1 Incompliment de sentència, 2 Robatori amb intimidació, 1 robatori i danys a embarcacions, 1 Robatori a nau industrial i 1 un Frau en el subministrament elèctric 1.


respostes a "Un estiu amb un balanç positiu en seguretat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007