Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La tradició del Corpus omplirà de catifes els carrers de La Cala

04 . Jun, 2015 a les 17:02
per fcallau a La notícia del dia
1795 reproduccions
La tradició del Corpus omplirà de catifes els carrers de La Cala
Aquest cap de setmana la vila marinera viurà per 33è any consecutiu una de les seves traduccions més populars, sorgida de la iniciativa veïnal.

Al llarg d'aquestes darreres setmanes ha estat habitual al passejar pels carrers més cèntrics de l'Ametlla de Mar, trobar grups de veïns i veïnes aplegats en magatzems o locals comercials al voltant de grans munts de mata, fulla de xiprers, flor silvestre i d'altres materials que seran utilitzats en la confecció de les catifes de Corpus aquest cap de setmana.
Al darrera hi ha hores i hores de feina desinteressada, conversa i dolor de dits en la preparació d'una festa popular arrelada a l'Ametlla de Mar des de fa 33 anys, la qual porta a centenars de visitants a descobrir el recorregut fantàstic que conformen més d‘un quilòmetre de carrers engalanats.
El diumenge 7 de gener, dia del Corpus Cristi, l'Ametlla de Mar ho celebra sortint al carrer i reclamant l'interès de tota la població i dels que se senten atrets per l'art floral i la imaginació que els veïns i veïnes posen al servei de la tradició.
Sí que és veritat que aquella obsessió inicial per les flors, ha donat pas amb el temps i en bona part pel preu de les mateixes, a d'altres molts materials, els quals són emprats per completar els originals dissenys i els dibuixos populars que acaben conformant les catifes i els altars que es reparteixen al llarg del recorregut.
Recorregut,  cal recordar, que comporta l'esforç i la implicació de centenars de veïns i veïnes que la nit anterior i part de la matinada es dediquen a enguixar, enganxar i reomplir amb acolorits materials els dissenys de les catifes; una veritable festa popular de convivència i germanor que cada any  guanya més adeptes, no necessàriament veïns, sinó de gent que vol viure aquesta experiència en primera persona i participar de l'experiència.
En definitiva, un cap de setmana de tradició popular que tindrà el seu punt àlgid quan diumenge a la tarda, a partir de les 18.45h, els nens i nenes que aquest any han fet la 1a Comunió trepitgin en processó aquestes catifes.
Suport municipal
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, mitjançant l'Àrea Municipal de Turisme, col·labora amb les cinc associacions veïnals que confeccionen les catifes, amb una subvenció de 4.000 € que aquestes dediquen a l'adquisició de flors, a més de procurar material vegetal i logística als grups de veïns. A més, amb l'ànim d'aconseguir la implicació de la gent jove, subvenciona amb 1.200 euros el viatge de final de curs dels alumnes de 3r d'ESO DE L'Institut Mare de Déu de la Candelera. A canvi, els alumnes col·laboren en el disseny dels dibuixos i en la confecció de les catifes.


respostes a "La tradició del Corpus omplirà de catifes els c..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 453,89 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 101
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007