Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Disseny i color a les Catifes de Corpus de l'Ametlla de Mar

10 . Jun, 2013 a les 13:39 | 00:05:11
per gfigueres a La notícia del dia
2177 reproduccions
El 9 de juny  la Cala  es convertí  en una de les capitals del Corpus al territori. La tradició de confecció de catifes arribà aquest any a la 29a edició.

El diumenge 9 de juny les catifes de corpus van arribar  a la seva 29a edició després d'una nit intensa de treballs. Cinc agrupacions de veïns i veïnes van elaborar prop d'un quilòmetre de recorreguts florals que van transcórrer, com és habitual, pels carrers Andreu Llambrich, Bruch, Prim, Plaça Nova, Pau Casals i Llibertat, oferint als visitants tota mena de dissenys  on el color i l'originalitat van despertar veritable admiració. En els darrers anys, més enllà de la gran quantitat de visitants que rep la població el dia de Corpus, s'ha detectat que molts visitants  decideixen viure la festa des de dins, i ja el dissabte a la nit, és molta la gent que passeja encuriosida pels processos de confecció de les catifes i inclús molts d'ells s'afegeixen als treballs.
A l'Ametlla de Mar ja fa molts anys que les catifes han deixat d'estar totalment confeccionades amb flors i s'utilitzen altres materials com la mata o la fulla de xiprer, el marro de cafè, la grava acolorida o d'altres productes similars.
L'Àrea Municipal de Turisme ajuda a les agrupacions de veïns amb 4.400 €, que els veïns utilitzen per adquirir el material, mentre que amb l'objectiu de donar continuïtat a la tradició i implicar als joves de la vila, també subvenciona amb 1.100€ els alumnes de 3r d'ESO de l'institut Mare de Déu de la Candelera que, a canvi d'aquest ajut al viatge de final de curs, es reparteixen per tot el recorregut donant suport i ajudant en la confecció de les catifes. "El fet que els alumnes d'ESO ajudin en el disseny i elaboració de els catifes és un manera d'intentar garantir la implicació dels joves i el relleu generacional, a llarg termini, d'aquesta tradició" explicava Damià Llaó, Gerent de l'Àrea Municipal de Turisme.
Tancà la celebració la processó pel recorregut de les catifes amb la tradicional participació dels nens i nenes que han fet la 1a Comunió.


respostes a "Disseny i color a les Catifes de Corpus de l'Am..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007