Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les catifes de Corpus llueixen un any més pels carrers de la Cala

07 . Jun, 2010 a les 15:08 | 00:02:10
per otomas a La notícia del dia
2827 reproduccions
Actualització: Teniu disponible una galeria d'imatges d'aquest esdeveniment.

La Cala un any més va engalanar els carrers del municipi amb les catifes de flors de Corpus. La pluja va sorprendre als veïns, el dissabte a la nit, quan ja havien començat a dibuixar i embastar les catifes. Per aquest motiu els treballs es van haver de concentrar durant el matí de diumenge. Malgrat això les catifes van estar a punt gràcies a l'esforç de les veïnes i veïns que any rera any col·laboren en aquesta tradició, sorgida el 1985, que avui s'ha convertit en una cita ineludible pels caleros i els centenars de visitants que es desplacen a l'Ametlla de Mar el dia de Corpus Cristi.
Durant setmanes els veïns de la Cala van treballar per posar a punt les matèries primes per elaborar el prop d'un quilòmetre de catifes. A més de les flors, la curta però intensa tradició calera constata que són molts i variats els materials utilitzats en la confecció de les catifes. Marro de cafè, xiprer, flors silvestres, grava i clofolla d'arròs serveixen per dibuixar formes capricioses al terra.
Els dissenys que es van plasmar els van realitzar, un  any més, els alumnes de 3er d'ESO de l'IES Mare de Déu de la Candelera. A més, els alumnes van col·laborar en l'elaboració de les catifes i, a canvi, el Patronat Municipal de Turisme els ajudarà a finançar el viatge de final de curs. El Patronat va destinar prop de 6.000 euros a donar suport a la feina de les quatre agrupacions veïnals existents en la compra de materials i la promoció de la festa.
Damià Llaó,  gerent del Patronat de Turisme: "des del Patronat de Turisme tornem a donar suport als veïns per dur a terme les catifes. També, des de l'Ajuntament, la brigada està ajudant a totes les associacions a preparar la festa. A més, des del Patronat volem felicitar els alumnes que enguany han fet uns dibuixos preciosos. Llàstima que només n'hem pogut triar cinc o sis."
El mateix diumenge a les set de la tarda va tenir lloc la missa i la posterior processó del Corpus Cristi organitzada per la Parròquia de la Purificació on els nens i nenes de la primera Comunió van caminar per sobre les catifes sota l'atenta mirada del públic.


respostes a "Les catifes de Corpus llueixen un any més pels ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 42 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 759,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007