Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les flors envaeixen els carrers en la celebració de Corpus a l'Ametlla de Mar

19 . Jun, 2014 a les 14:19
per gfigueres a La notícia del dia
2313 reproduccions
Aquest diumenge, 22 de juny, l'Ametlla de Mar s'omplirà de flors i colors a través de les catifes de corpus que enguany arriben a la 30a edició. Trenta anys que les agrupacions de veïns i veïnes elaboren aquest art efímer. Prop d'un quilòmetre de catifes que, com és habitual, transcorrerà pels carrers Andreu Llambrich, Bruch, Prim, Plaça Nova, Pau Casals i Llibertat, oferint als visitants tota mena de dissenys  on el color i l'originalitat  desperten veritable admiració. Diumenge serà la culminació a dies de treball i a una nit de dissabte on al llarg de les hores els veïns del municipi confeccionaran aquestes peculiars catifes.
A l'Ametlla de Mar ja fa molts anys que les catifes han deixat d'estar totalment fetes amb flors i s'utilitzen altres materials com la mata o la fulla de xiprer, el marro de cafè, la grava acolorida o d'altres productes similars.
L'Àrea Municipal de Turisme, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, ajuda a les agrupacions de veïns amb 4.000 euros, que els veïns utilitzen per adquirir el material. D'altra banda,  amb l'objectiu de donar continuïtat a la tradició i implicar als joves de la vila, l'Ajuntament també subvenciona amb 1.200 euros els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Mare de Déu de la Candelera que, a canvi d'aquest ajut al viatge de final de curs es reparteixen per tot el recorregut donant suport i ajudant a les catifes.
"Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i, en concret, l'Àrea de Turisme hem contribuït, un any més, a donar continuïtat a aquesta tradició. Però els que realment la continuen són els veïns i veïnes que durant trenta anys han fet d'aquestes catifes que són un important actiu turístic", subratlla Vicent Martí, regidor de Turisme.
Finalment recordar que diumenge a la tarda es celebrarà la processó de Corpus  pel recorregut de les catifes amb la tradicional participació dels nens i nenes que han fet la 1a Comunió.


respostes a "Les flors envaeixen els carrers en la celebraci..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,59 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007