Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tornen les Catifes de Corpus als carrers de La Cala

15 . Jun, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1243 reproduccions
L'activitat frenètica als carrers de l'Ametlla de Mar torna aquest cap de setmana amb una nova edició de les Catifes de Corpus. Tot i que el dia de lluïment és diumenge, que és quan llueixen amb tota la seva esplendor, la nit anterior hi ha un intens treball per confeccionar-les, a càrrec de les veïnes i veïns de la població.

De fet, ja fa setmanes s'estan recollint materials vegetals al camp i també s'estan tintant les pedres i la grava, que s'utilitzaran per fer les catifes. En molts magatzems, locals i garatges pròxims als carrers, ja s'hi poden veure els col·laboradors preparant tots els elements necessaris a la nit de dissabte.

Trenta-tres anys de confecció de catifes donen per molts dissenys diferents, adaptats als temps que corren, i també en una ruta que ha anat creixent arribant a prop d'1,5 km de carrers engalanats. Des de l'Àrea Municipal de Turisme, s'espera que siguin molts els visitants que gaudeixin d'aquest gran treball.

«Les Catifes arriben en un moment en què la gent comença a sortir, que estem entrant a l'estiu, i rebrem molts visitants que no només vénen a contemplar-les, sinó que cada vegada més, ajuden a fer les catifes. Això ens agrada molt, ja que veiem que la gent s'implica i ho viuen des de dins», comenta el gerent, Damià Llaó.

En total, són cinc les agrupacions de veïns que es reparteixen la tasca de confeccionar les catifes, amb el suport de l'Ajuntament, que a més de lliurar-los 5.000 euros per a la compra de material, ajuda també en la logística. També es compta amb la col·laboració d'alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Candelera, que dissenyen alguns dels dibuixos.

El trajecte florit multicolor transcorre des de la plaça de l'Església, passant pels carrers Bruc, Andreu Llambrich, Llibertat, Pau Casals, Plaça Nova i Prim. Un recorregut que diumenge a la tarda, farà la processó de Corpus amb els xiquets i xiquetes de la Primera Comunió com a protagonistes.


respostes a "Tornen les Catifes de Corpus als carrers de La ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007