Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La manca de pluges provocarà una caiguda del 75% en la collita d'olives

03 . Nov, 2011 a les 09:00 | 00:03:19
per gfigueres a La notícia del dia
1367 reproduccions
La collita d'olives a la Cooperativa Agrària Catalana Limitada de l'Ametlla de Mar serà aquest any un 75% més baixa que en la temporada anterior. La manca de pluges  en els darrers mesos ha provocat que les olives al terme municipal hagin fet poca pasta i que moltes degut al deficient procés de maduració del pinyol, hagin caigut de l'arbre. D'aquesta manera la poca oliva que ha quedat tindrà un rendiment molt baix al moli, cosa que farà reduir la collita dels 800.000 quilos de l'any passat als prop de 200.000 que s'esperen aquest any. A més d'això, el fet que l'oliva doni poc rendiment farà que el repartiment de la despesa de molturació sobre el resultat final en litres d'oli, incrementi el cost i en baixi el rendiment econòmic per quilo d'olives.

La Cooperativa ha obert el molí aquests setmana pels socis de l'entitat i particulars.

Així, si la collita de oliva es preveu baixa, la de la garrofa també ho està essent, i es calcula que aquest any no se superaran els 500.000 quilos, el que suposaria una reducció del 40% respecte a l'any passat i un preu que està al voltant dels 0'20 euros per quilo amb l'afegit que la manca de pluja ha provocat dèficit de garrofina, la qual cosa també afectarà negativament la collita de l'any que be.

Pel que fa a l'ametlla, s'espera una collita d'uns 15.000 quilos, una temporada molt fluixa que significarà una reducció del 50% respecte a la temporada anterior.

El fet que cada vegada les economies familiars depenguin menys de la terra, fa més inviable el manteniment de les terres i conreus, donat que el preu pel fruit es cada vegada més baix i les necessitats de tenir la terra en condicions són cada vegada més altes, cosa que afavoreix l'abandonament dels treballs al camp i conseqüentment dels conreus.


respostes a "La manca de pluges provocarà una caiguda del 75..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 148
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007