Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les darreres pluges de la passada tardor salven la campanya de l'oliva a la població

12 . Gen, 2017 a les 18:40
per drodriguez a La notícia del dia
1670 reproduccions
La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar va tancar al desembre la campanya de produccions d'oli. Tot i les males previsions que s'auguraven al setembre, on pronosticaven una caiguda de la producció d'un 50%, finalment s'ha pogut superar lleugerament la campanya anterior. Fins i tot, les últimes pluges de la tardor van fer avançar l'entrada d'olives. Això va portar a la Cooperativa, a obrir el moli uns quinze dies abans del que és habitual.

Les previsions eren d'una davallada de la collita d'entre 100.000 i 150.000 quilos. Finalment, la campanya s'ha tancat amb 360.000 quilos, 5.000 més que en la del 2015. Ara bé, el rendiment ha baixat del 17% de l'anterior collita a un 15%, de mitjana. Cal destacar, però, que les primeres moltes van donar un rendiment molt baix, al voltant del 8 i el 9%. La qualitat de l'oli, però, és «molt bona».

«Al final, i gràcies a les pluges que van caure les darreres setmanes, hem salvat la collita. Però sobretot, gràcies al fet que les olives estan sanes perquè no han estat tocades per la mosca. Això ha permès, a pesar del mal temps i el vent, que l'oliva s'hagi mantingut a l'arbre fins al moment de la recol·lecció. Podem estar contents, vistes les perspectives de primers d'octubre» ha comentat el president de l'entitat Antonio Espuny.

Dels 360.000 quilos de collita, 160.000 corresponen als socis de la cooperativa i la resta a particulars no associats. Els preus de l'oli, com és habitual, depenen del final de la collita de la zona d'Andalusia i Extremadura que encara no ha acabat. Com d'altres anys, esperen una davallada de la collita i, per tant, es preveu un increment del preu.


respostes a "Les darreres pluges de la passada tardor salven..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 716,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007