Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Males xifres a la campanya de la garrofa

11 . Mar, 2016 a les 10:47
per gfigueres a La notícia del dia
2043 reproduccions
La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar ha fet balanç de la campanya d'aquest hivern en les produccions de l'oli, la garrofa i l'ametlla i els resultats són desiguals. Tot i que es preveia una baixada d'un 50% de la producció, la campanya de l'oliva a l'Ametlla de Mar es va tancar al desembre amb 320.000 quilos.
Les intenses pluges de la tardor han donat un millor rendiment a la mòlta i per tant s'ha aconseguit un oli de millor qualitat, igualant la quantitat de litres d'oli obtinguts a la de l'any passat. Aquesta baixada ha quedat una mica compensada amb el preu que es paga per litre que ronda actualment els 4,40 €, un valor que en algunes superfícies comercials arriba als 5 €.
Si la campanya de l'oliva ha estat millor del que s'esperava, la de la garrofa ha estat molt pitjor del que s'esperava. La recol·lecció d'aquest fruit ha caigut un 75% i per tant, la recol·lecció estarà sobre els 250.000 quilos, una xifra molt allunyada del milió de quilos que van vendre l'any passat. "Bàsicament, la sequera" és el motiu d'aquesta important davallada en la producció de la garrofa, explica el president de la Cooperativa Agrícola, Antonio Espuny.
"L'estiu del 2014 no va ploure i per tant no va sortir garrofina, i per això la producció s'ha reduït" explica Espuny que afegeix que tot i que el garrofer és un arbre molt cíclic, en condicions normals no s'aprecia aquesta reducció. En relació als preus, el valor s'ha incrementat lleugerament fins als 24 i 25 cèntims, un parell de cèntims més del que s'esperava.
Per últim, pel que fa a l'ametlla marcona la collita ha estat de 15.000 quilos, i es manté en la línia regular de la Cooperativa. El preu s'ha situat a l'1,60 € per quilo. En total, l'impacte econòmic està previst que sigui al voltant dels 500.000 euros. Una xifra per sota d'altres campanyes on, amb una recol·lecció òptima, s'havia arribat a prop del milió d'euros.


respostes a "Males xifres a la campanya de la garrofa"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 32
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007