Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Collita d'ametlles

01 . Set, 2014 a les 14:25
per fcallau a La notícia del dia
2841 reproduccions
Engega una campanya de l'ametlla molt millor que la de l'any passat
Tot i ser una campanya normal després d'un any molt negatiu, s'espera que se superin en un 75% les xifres de l'anterior campanya.

La campanya de recollida i comercialització de l'ametlla al terme municipal de l'Ametlla de Mar preveu que la d'aquest any sigui una collita molt millor que la de l'any passat. Segons les previsions de la Cooperativa Agrària Catalana Limitada de l'Ametlla de Mar, significarà un increment del 75% més que l'any passat; és a dir, que dels prop de 5.000 quilos entrats l'any passat, s'espera que aquest any la collita se situï al voltant dels 20.000 quilos.
Aquestes xifres no seran excepcionals, sinó que ratllaran la normalitat, després d'un any, el de l'any passat, molt dolent.
Segons Antonio Espuny, president de la Cooperativa Agrària Catalana Limitada de l'Ametlla de Mar, "les xifres no seran ni molt menys escandaloses. El que passa és que l'any passat la collita va ser pràcticament inexistent. Per les floracions, per la temperatura o per la climatologia va ser una collita minsa. Que enguany hagi un 75% més de producció no vol dir que s'hagi de produir una collita excepcional. Serà una collita normal i res extraordinària".
La poca pluja, la humitat i les fortes calors han fet que moltes partides d'ametlla ja s'hagin començat a obrir i això farà que molts propietaris prefereixin collir-les ara de l'arbre abans que el vent les faci caure a terra.
A més, es preveu que amb les baixes produccions de la zona de Califòrnia als EE.UU, aguantin els preus alts de la temporada passada i se situïn per sobre de l'1'30 € per quilo, després d'un any de poca producció.
Per altra banda, aquesta setmana la Cooperativa ja ha començat a acceptar els primers quilos de garrofes, una collita la d'aquest any que es preveu de bona producció, tot i que no s'espera que els preus siguin molt competitius, ja que estaran al voltant dels 20 cèntims el quilo, tornant a posar al límit la rendibilitat de les explotacions.
Pel que fa a l'oliva, tot i que encara és aviat, també es preveu una bona collita, després de la campanya minsa de l'any passat en la que es van entrar a la Cooperativa 200.000 quilos d'olives.


respostes a "Collita d'ametlles"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 176
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007