Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aquesta setmana ha finalitzat el programa de pràctiques de l'Aula

10 . Jun, 2011 a les 08:37 | 00:03:30
per gfigueres a La notícia del dia
2021 reproduccions
Des del setembre 10 alumnes de 3er d'ESO, de l'Aula Oberta de l'IES Mare de Déu de la Candelera, han estat realitzant fins aquesta setmana, pràctiques laborals en diversos departaments del consistori gràcies al conveni entre l'Ajuntament de l'Ametlla i el Departament d'Educació de la Generalitat, i a part de les pràctiques laborals també han seguit la formació acadèmica.

Concretament han estat nou alumnes de tercer d'ESO de l'Aula Oberta de l'IES Mare de Déu de la Candelera, i han realitzat la seva tasca de pràctiques a diversos departaments del consistori calero. D'aquesta manera els alumnes han pogut conèixer i participar de les rutines de treball dels Mitjans Informatius Municipals on han fet tasqyes d'arxiu, classificació i difusuó, de Medi Ambient on han treballat en tasques de reciclatge, la Brigada Municipal amb feines de neteja, jardineria i pintura, a l'Àrea d'Esports i el Centre d'Interpretació de la Pesca amb tasques de preparació d'actes, muntatge d'exposicions, difusió i emmagatzemament, al Museu de Ceràmica amb el manteniment, muntatge d'exposicións i classificació de peces, a la Biblioteca municipal amb arxiu i classificació i al Telecentre en tasques administratives..
Cada quadrimestre     han anat canviant de departament. D'aquesta manera, els alumnes podran obtenir l'ESO, a la vegada, que tenen una bona ocasió per conèixer la realitat laboral.

Segons Dani Boquera, coordinador de l'Aula Oberta, "l'Aula Oberta consisteix bàsicament, en que alumnes, deu en aquest cas, tinguin un primer contacte amb el món laboral. El consistori els ha ofert la possibilitat d'estar en diferents departaments de l'Ajuntament i viure l'experiència de com es treballa. La valoració que acabem de fer ha sigut molt bona tot i que de cara al pròxim curs hi ha aspectes que s'hauran de millorar "..

Per la seva part Xavier Sanchez director de l'IES Mare de Deu de la Candelera ha explicat que "Aquest primer any de l'Aula Oberta amb el conveni de l'Ajuntament, ha sigut una experiència nova i creiem que la valoració tant per l'alumnat, el professorat i l'Ajuntament és altament positiva. L'any que ve ho continuarem fent, solucionant petits problemes que han sorgit aquest any. Intentarem augmentar les hores de pràctiques que es fan fora del centre i la intenció és implicar no només l'institut i el consistori sinó altres empreses del poble per a que els nostres alumnes tinguin un ventall més ampli d'oficis i professions per poder escollir i veure quin tipus els pots convenir més si els estudis no són el seu futur".


Els alumnes que formen part de l'Aula Oberta, a part de les pràctiques laborals també han seguit la formació acadèmica. El conveni te una durada de dos anys, amb la qual cosa, al setembre es tornarà a repetir l'experiència


respostes a "Aquesta setmana ha finalitzat el programa de pr..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 803,23 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007