Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar comença la campanya

29 . Oct, 2015 a les 17:18
per drodriguez a La notícia del dia
1937 reproduccions
Aquesta setmana ha començat la campanya de recollida de l'oliva a l'Ametlla de Mar que es preveu que s'allargui fins a meitat desembre. Des d'aquest cap de setmana, els socis poden entrar la collita d'olives per moldre i la setmana vinent ja s'obrirà a les moltes particulars.

La temporada s'enceta amb dades negatives. La producció es preveu que a l'Ametlla de Mar baixi entre un 40 i un 60% respecte a l'any passat, una xifra que és en general a totes les Terres de l'Ebre. Tot i això, el bon rendiment que s'han començat a obtenir de les moltes, pot comportar un increment dels preus, si les condicions climatològiques respecten la campanya de recollida.

El president de la Cooperativa Agrícola, Antonio Espuny, espera que es mantingui un preu comercial acceptable, "sobretot de cara al pagès, que fins ara no podia ni cobrir els costos de producció". Espuny creu que si s'apuja el preu, es veuran més terres cuidades i treballades. De fet, apunta que un 60% dels terrenys del terme estan abandonats perquè no es poden cobrir costos.

Respecte al preu, hi ha moltes variables que el poden determinar perquè l'oliva es paga en relació al rendiment que fa. De moment, hi ha molta precaució perquè els grans distribuïdors no saben com respondria el mercat a un increment del preu de l'oli. En xifres globals es preveu una recol·lecció de 800.000 tones a tota Espanya.

Pel que fa a la garrofa, les previsions tampoc són positives. Des de la Cooperativa Agrícola preveuen un terç de collita que el 2014. El president explica que "l'any passat vam vendre un milió de quilos i si enguany arribem a 300.000 o 400.000 quilos estarem contents perquè realment no hi ha garrofes". Els preus no han pujat tot el previst a causa de l'estoc restant de l'any passat, sobretot de la llavor que és la que marca el preu. Enguany podria pagar-se el quilo de garrofa entre 22 i 23 cèntims.


respostes a "La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar com..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 814,38 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 171
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007