Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Campanya de recollida d'olives, garrofes i ametlles

18 . Nov, 2010 a les 14:04
per gfigueres a La notícia del dia
5125 reproduccions
El 2 de novembre va començar la campanya de recollida de l'oliva que es perllongarà fins a finals de desembre i en alguns casos fins a començaments de gener. Tot i que la producció ha augmentat, enguany es preveu que es recullin uns 800.000 quilos d'olives, els costos són molt elevats i els preus han baixat situant-se en 25 cèntims el quilo. Però mana la tradició i aquesta consisteix en dur les olives a la cooperativa per moldre l'oli per a casa. Antonio Espuny, president de la cooperativa, ens deia que "en principi ha estat una bona collita. No és la collita de fa dos anys que va ser excepcional però és el mateix de sempre, quan parlem de sectors que els preus dels productes són elevats i els costos són molt baixos, la gent no inverteix i cada vegada més es perden més trossos i els que s'han cuidat tenen quatre olives però els preus de l'oli no acompanyen prou com perquè es puguin vendre les olives a un bon preu".

Rècord de garrofes
Pel que fa a les garrofes, es recullen tot l'any i els preus també resulten per als que les recullen ruïnoses. Enguany s'ha batut el rècord de collita, es preveu que es recullin 1000000 de quilos però els preus no acompanyen, 14 cèntims per quilo, preus segons els entesos, de fa quaranta anys. Per últim, les ametlles, que es van recollir al setembre, han baixat la seva recol·lecció en un 60% però, per contra, el seu preu ha augmentat. S'han recollit 20.000 quilos d'ametlles que s'han pagat a 65 cèntims el quilo, quan l'any passat es pagaven a 45. Malgrat tot, l'ametller és un arbre molt delicat al nostre terreny perquè qualsevol boira de la mar plena de sal o qualsevol ventada grossa crema la flor i espatlla la collita.

Crisi agrícola
En definitiva, la crisi afecta al sector que sobreviviu donant feina a les persones que més ho necessitem o simplement serveix per treure'l un mínim rendiment al tros.


respostes a "Campanya de recollida d'olives, garrofes i amet..."

avizcarro avizcarro
19 . Nov, 2010 a les 14:01

Un plaer per el palader i en garantia de qualitat d'origent de la Cala...Que bóoo

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007