Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Cultura fa repàs a les activitats d'Estiu

31 . Ago, 2010 a les 10:04 | 00:03:28
per gfigueres a La notícia del dia
2401 reproduccions
La regidoria de Cultura ja té les primeres dades respecte al que ha suposat l'estiu per a la seva agenda. Enguany destaquen dues exposicions: la ja veterana Cultura i Turisme que es va inaugurar el 3 de juliol i va cloure aquest diumenge, 29 d'agost i que enguany només ha obert les seves portes a la tarda. A l'espera de les xifres definitives sobre visites se sap el número de persones que han passat per la sala al mes de juliol, 1200, que han pogut gaudir de la mostra col·lectiva de pintors locals, una mostra de gastronomia, dels treballs de patchword i dels tallers de pintura i manualitats de l'Associació Dones Endavant, una selecció de peces cedides pel Museu de Ceràmica que s'utilitzaven per guardar l'oli i una representació del nostre folklore festiu amb els tradicionals nanos que inclou a Sant Jordi i el drac i el Samaruc. A més també s'incloïa un petit espai dedicat a les fortificacions de l'Estany, una selecció de fotografies de Xavier Solé sobre el patrimoni paisatgístic de la localitat i les fotografies guanyadores i finalistes de l'última edició del concurs de fotografia paisatgística de les Terres de l'Ebre. També podíem trobar informació turística sobre la població i el nostre entorn.

Recordant els orígens

Tanmateix, a principis de juliol, es va inaugurar l'Exposició sobre la història de la Confraria Vella al Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP), dels orígens fins a l'any 1936 que es perllonga fins al setembre. A més, el CIP també compta amb una exposició d'objectes vinculats a la mar i a la pesca que han cedit els caleros i caleres. En aquesta exposició es poden trobar des d'agulles de remendar a brúixoles passant per àmfores i maquetes de barques. Les visites, un èxit, perquè per evitar la calor el CIP ha tancat a les 10 de la nit i això ha propiciat que en la complicitat de la nit la gent passegés pel port, comptabilitzant-se durant el juliol més de 1000 visites i, a l'agost, una mitjana de 200 a 300 diàries. Tanmateix, al centre es pot contemplar l'exposició de l'associació DEPANA sobre les àrees de protecció marina. Mari Carme Martí, regidora de Cultura, deia que "podem passar pàgina tot i que encara ens queda tot el mes de setembre per anar a visitar les exposicions de la confraria. La gent hi ha participat molt a tots els actes i el temps ens ha acompanyat. Estem contents de tot el que s'ha fet i de com s'ha desenvolupat".


respostes a "Cultura fa repàs a les activitats d'Estiu"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 2
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007