Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'exposició Cultura i Turisme ens acompanya de nou aquest estiu

08 . Jul, 2010 a les 13:03 | 00:02:51
per otomas a La notícia del dia
2293 reproduccions
Dissabte, 3 de juliol, es va inaugurar una nova edició de l'exposició Cultura i Turisme que, organitzada per les regidories d'aquests àmbits, pot ser visitada pel públic a la sala de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l'Ametlla de Mar, que un any més ha cedit les seves instal·lacions perquè es dugui a terme aquesta exposició per ser un reclam perfecte per als visitants, en trobar-se en un lloc cèntric on el trànsit de vilatans i estiuejants és continu. La inauguració va ser tot un èxit de públic que va gaudir en exclusiva de les novetats que aquesta mostra d'art ens ofereix enguany. Mari Carme Martí, regidora de Cultura, present a la inauguració, es mostrava satisfeta pel desenvolupament de la mateixa. "Una vegada més, tornem a ser aquí, a principis de juliol, per inaugurar l'exposició de pintors i artistes locals Cultura i Turisme, organitzada per les regidories de Turisme i Cultura. Estem molt contents de l'assistència de públic i farem tot el possible perquè això continuï durant la temporada d'estiu. L'any passat vam passar dels 6000 visitants i enguany esperem tenir-ne molts més". També va ser present a la inauguració Antoni Montagut, regidor de Turisme. "És un plaer un any més inaugurar aquesta mostra d'art que estarà oberta tot l'estiu i que és un motiu més perquè els turistes i tots els amics de La Cala ens visitin. És una mostra de la gent que ha anat treballant tot l'any i és d'agrair que ens facin partícips del seu art".  

L'exposició, en essència
En essència, l'exposició és una mostra col·lectiva del treball de diferents pintors que fa més de 20 anys que es celebra, tot i que durant aquest temps ha canviat la seva ubicació i format, i a la que s'han anat afegint de manera progressiva altres elements d'interès. Així, enguany, a més dels quadres inspirats per l'Ametlla de Mar, podem gaudir d'una mostra de gastronomia, dels treballs de patchword i dels tallers de pintura i manualitats de l'Associació Dones Endavant, una selecció de peces cedides pel Museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar que s'utilitzaven en l'antiguitat per guardar un producte tan nostre com l'oli i una representació del nostre folklore festiu amb els tradicionals nanos que inclou a Sant Jordi i el drac i el Samaruc. A més també s'inclou un petit espai dedicat a les fortificacions de l'Estany, una selecció de fotografies de Xavier Solé que fan un recorregut pel patrimoni paisatgístic de la localitat i les fotografies guanyadores i finalistes de l'última edició del concurs de fotografia paisatgística de les Terres de l'Ebre. També podem trobar informació turística sobre la població i el nostre entorn. En definitiva, l'exposició acull un ventall ampli d'elements relacionats amb la vila que permeten conèixer-la una mica millor, no només per ser un actiu de sol i platja.

Pintors locals
Pel que fa als pintors, tot i que són de diferent procedència, es consideren ja pintors locals per la seva relació estreta amb la població. Pràcticament any rere any participen els mateixos, molt implicats amb aquesta mostra d'art, tot i que en aquesta edició s'han incorporat de nous i han hagut algunes baixes que es troben experimentant altres vessants artístiques, encara que segueixen compromeses amb l'exposició. Entre els que són presents un any més trobem noms com Jacqueline Nivelle, Ester Penín, Candutxa, Jordi Galván, Alícia Mínguez, Vicenta Comes i Sevillano.
+L'exposició pot ser visitada fins al 29 d'agost, de dilluns a diumenge, de 6.30 a 9.30 de la tarda.


respostes a "L'exposició Cultura i Turisme ens acompanya de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 733,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 178
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007