Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La història de la confraria vella de l'Ametlla al CIP

13 . Ago, 2010 a les 12:42 | 00:02:39
per gfigueres a La notícia del dia
3044 reproduccions
L' exposició sobre la Història de la Confraria Vella de l'Ametlla de Mar, dels orígens fins a l'any 1936, ja es pot visitar al Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP) del municipi. Més endavant, es preveu ampliar el període històric de la mostra.
Els visitants podran consultar panells informatius amb la història de la confraria amb textos realitzats per l'historiador local Xavier Figueres. Els textos es troben en català, castellà, anglès i francès.

A més d'aquesta mostra, el CIP també compta amb una exposició d'objectes vinculats al mar i a la pesca  que han cedit els caleros i caleres. En aquesta exposició es poden trobar des d'agulles de remendar a una brúixola. També compta amb àmfores i maquetes de barques. El període de recollida d'objectes encara està obert. Tots els interessats poden dur els objectes al CIP a partir del setembre de 10:00 a 13:00h de la tarda.

D'altra banda, al Centre d'Interpretació també es pot visitar l'exposició de l'associació DEPANA sobre les àrees de protecció marina. Recordem que l'Ametlla de Mar compta amb la praderia més important de posidònia de Catalunya i, per tant, des del consistori calero hi ha una preocupació manifesta per la protecció mediambiental.


"L'exposició sobre la història de la confraria vella és suma a altres exposicions del Centre com són la d'objectes i la de DEPANA. D'aquesta manera es crea gran exposició formada de mostres complementàries sobre la mar i la història de la confraria molt lligada a la del municipi", explica el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Dani Boquera.

Durant els mesos de juny i juliol s'han registrat 1.117 visites a l'exposició dels objectes i la de DEPANA. Des del Centre d'Interpretació s'espera que la nova mostra també compti amb la mateixa acceptació.

Els horaris de vista d'aquestes mostres al CIP són de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h de la tarda i de 18:00 a 22:00h del vespre. Els dissabtes es pot visitar per la tarda de 18:00 a 22:00 de la nit.


respostes a "La història de la confraria vella de l'Ametlla ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,08 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 61
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007