Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nou mínim de captures de peix blau en un sector en crisi

04 . Nov, 2016 a les 14:11
per gfigueres a La notícia del dia
1167 reproduccions
«Semblava que la cosa anava una mica millor» però des de finals d'estiu «s'ha ensorrat tot». Ho diu Miquel Brull, patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, que veu de primera mà la situació que pateix el sector del peix blau de l'Ametlla de Mar i de la costa tarragonina. Després que es recuperés lleugerament la captura de sardina i seitó, en què tant pescadors com armadors esperonaven que es mantingués, «el final de temporada es presenta un desastre». Un augment de les captures, però, que no va correspondre amb el preu de les espècies. «S'han arribat a pagar a trenta cèntims el quilo, que és no res» diu el president dels armadors de Tarragona, Agustí Rillo.

La nova davallada, des del mes de setembre, en les captures ha fet saltar de nou les alarmes dins del sector, que comença a veure encara més complicada la continuïtat. Els mariners estan pescant, avui dia, poc més d'un centenar de caixes en una jornada quan «per anar bé la cosa, n'hauríem de recollir com a mínim unes 3.000» explica Brull. A més, afegeix que si no s'actua en aquesta línia, els resultats de l'estudi biològic que ha de determinar les causes de la desaparició del peix blau, arribarà quan el sector estigui totalment desmantellat.

Per als pescadors, la situació es fa totalment insostenible tenint en compte que ja acumulen cinc anys de reducció de les captures. El sector es lamenta novament d'aquesta situació i reclama a les administracions –Generalitat i govern espanyol– que els ofereixin urgentment ajudes econòmiques per poder sobreviure. «No hem deixat mai de reclamar el què demanàvem perquè, tot i tenir una petita millora, tot seguia estant bastant malament» recorda Brull, que es lamenta que les ofertes d'ajudes econòmiques que han rebut són «ridícules».
«L'únic que han ofert són uns crèdits que la gran majoria d'afectats no compleixen les condicions per poder demanar» explica Rillo. El patró major de la Confraria calera comenta que, tot i les insistències, «ningú ens ha aportat cap solució». Al sector li queden poc menys de dos mesos de sortir a la mar i després iniciaran el període d'aturada biològica, durant dos mesos –els armadors també reclamen cobrar els ajuts pendents d'altres anys– i esperen que puguin tornar a treballar el pròxim any.


respostes a "Nou mínim de captures de peix blau en un sector..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007