Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple aprova incrementar el pressupost municipal d'enguany en 1,1 MEUR

31 . Mar, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1676 reproduccions
El ple de l'Ametlla de Mar va ratificar la proposta de l'equip de govern d'incrementar en 1,1 milions d'euros el pressupost municipal d'aquest 2017. Aquesta partida estarà destinada a noves actuacions a la població, com ara la conversió a zona de vianants o l'asfaltat d'alguns carrers –tant del nucli urbà com de Les Tres Cales–. Però també permetrà mantenir obert el Centre Ocupacional, o pagar diverses sentències judicials.

La modificació es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern –d'ERC i Compromís per la Cala– i Plataforma Calera, i l'abstenció del PDeCAT. De la mateixa manera es va aprovar el plec de condicions que regularà el concurs per adjudicar el bar del parc del Bon Repòs. En les bases s'han fet modificacions pensant en què els adjudicataris puguin realitzar inversions i allargar el termini de concessió.

En aquesta sessió plenària, va prendre el càrrec de regidora Gemma Margalef, del grup municipal de Plataforma Calera, que agafa el relleu de Marta Font. Tots els portaveus van encoratjar Margalef a treballar per a la ciutadania i la població. També es van aprovar per unanimitat diversos convenis amb el Consell Comarcal del Baix Ebre, en matèria de Serveis Socials.

Així mateix, es va aprovar una moció presentada pel PDeCAT entorn de la judicialització de la política, per part del govern espanyol. L'escrit manifesta el rebuig a les sentències contra Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs en relació al procés participatiu del 9-N, i demana que s'insti a la Generalitat a presentar un recurs davant la Unió Europea. La moció va incloure una esmena amb consideracions dels serveis jurídics de l'AMI.

Des de l'equip de govern, la portaveu d'ERC, Mayte Puell, que lamenta que part de la recuperació de l'IVA de La Cala Gestió s'hagi de destinar al pagament de sentències judicials. En la mateixa línia es refereix el portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, exposant que amb els diners que es pagaran les sentències es podrien realitzar nombroses actuacions. Tot i això, reconeix que l'aprovació de la modificació pressupostària és un punt d'inflexió.

A l'oposició, el seu portaveu del PDeCAT, Joan Pere Gómez, exposa que l'abstenció a la modificació pressupostària es deu al fet que el govern no ha comptat amb el seu grup municipal per consensuar les partides, però afirma que en la majoria d'elles hi estan d'acord. El portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, ha destacat que la modificació del pressupost municipal dóna oxigen a l'Ajuntament. Valora, principalment, que s'augmenti el capítol destinat a inversions.

Precisament, Font va demanar en el ple que, de cara a pròxims anys, s'intentés evitar que coincideixin les fires del Perelló i l'Ametlla de Mar del mes d'abril, coordinant-ho entre les dues respectives alcaldies. També el PDeCAT va demanar que es controlessin els abocaments que hi ha a l'aparcament de camions de l'entrada del municipi, i va requerir informació sobre el conveni amb l'Estació Nàutica.


respostes a "El ple aprova incrementar el pressupost municip..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 800,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007