Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'institut viu una Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments

30 . Nov, 2009 a les 19:02
9331 reproduccions
El departament d'Educació, el de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Secretaria de Joventut han organitzat per a aquest curs 2009-10 als instituts del país la 15ena Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) que apadrina el Consell d'Europa. Aquesta experiència educativa consisteix en el cas català en fer fotografies a edificis històrics d'aquest tipus al nostre territori. Tot per tal d'afavorir la seva descoberta per part dels joves d'una forma creativa i lúdica.

200.000 participants en 15 anys
En total, des dels inicis del concurs, han participat més de 200.000 joves de 66 països i s'han recollit prop d'1 milió i mig de fotografies. L'IES Mare de Déu de La Candelera ha estat present en diferents edicions amb força èxit. En alguns casos els nostres alumnes i professors han resultat finalistes. En d'altres, fins i tot guanyadors. De fet, es dona la circumstància que en una edició van coincidir entre els premiats un alumne i un professor del Mare de Deu de la Candelera entre més de 80.000 fotografies que hi participaven a concurs. Van guanyar un viatge a Estrasburg, 300 euros i una càmera fotogràfica. Maria Marsal, professora de l'institut, ens parla més àmpliament dels objectius del concurs. El que volem és fomentar el gust per la cultura entre els alumnes. En aquest viatge van contractar una guia que ens va fer cinc cèntims sobre el monument. Va ser molt profitós perquè a més d'aprendre coses, surts d'excursió i si pots guanyar alguna cosa amb el concurs de fotografia, benvinguda sigui.

Sis mesos per concursar
En la 15ena edició els participants van començar a fer fotos el dia 15 d'octubre i tenen temps de fer-les fins al 15 d'abril. En aquesta ocasió han triat l'escenari de la Seu Vella de Lleida per a fer els seus treballs. El que faran serà fer les fotos de manera individual amb càmera digital i recopilar-les després en un únic CD que serà el que participi a concurs. Altres possibles escenaris, i que alguns d'ells ja han estat visitats per ells, eren la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, els monestirs de Sant Cugat del Vallès, de Sant Pere de Ribes i de Santes Creus, els castells de Miravet i d'Escornalbou, el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, la cartoixa d'Escaladei i la canònica de Santa Maria de Vilabertran.


respostes a "L'institut viu una Experiència Fotogràfica Inte..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 187
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007