Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple acorda suspendre els plans urbanístics corresponents als sectors de Bon Repòs, Artilleria i Port Olivet

25 . Mai, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1514 reproduccions
El ple de l'Ametlla de Mar va aprovar, aquest dimecres al vespre en la sessió ordinària del mes de maig, suspendre de la tramitació del POUM i dels instruments de gestió urbanística corresponents als sectors del Bon Repòs, Artilleria i Port Olivet, afectats per les sentències judicials que va tombar el pla urbanístic del 2010.

Amb aquesta modificació se senten les bases per corregir i solucionar els problemes amb aquests tres sectors. Això permetrà negociar i acordar amb els propietaris com desencallar la situació de cadascun. És el segon pas després que s'aprovés el text refós, ratificat per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre aquest dijous a Móra d'Ebre.

El punt es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, Compromís per la Cala i Plataforma Calera, i l'abstenció del PDeCAT.

«Era un ple important perquè hem aprovat una aquesta suspensió que és un pas més per normalitzar l'urbanisme. A partir d'aquí, haurem de fer una sèrie de modificacions puntuals i arribar a una sèrie d'acords per continuar avançant en recuperar el POUM», destaca l'alcalde i portaveu d'ERC, Jordi Gaseni.

També celebra l'aprovació el primer tinent d'alcalde i portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, que assegura «que era un pas necessari per donar una solució negociada amb els propietaris. Esperem començar a donar llicències aviat al nucli urbà, Ribes Altes, Roques Daurades i Marina Sant Jordi, i esperem poder-ho fer com més aviat millor als altres sectors».

«Demostrem que l'urbanisme local està caminant de nou», subratllen Gaseni i Espuny.

En el ple també es van aprovar diversos convenis. És el cas del signat per desenvolupar el projecte estratègic de recuperació de la serra Boix-Cardó, on s'inclou el tossal de Montagut, finançat pel Fons FEDER i el departament d'Agricultura amb 33.500 €. L'Ajuntament haurà d'aportar-hi 1.500 € complementaris.

També es va aprovar un conveni de col·laboració amb el consorci del Museu de les Terres de l'Ebre perquè aquest elabori un projecte per la gestió del patrimoni local, amb una partida de la Generalitat de 6.000 €. I un acord amb per l'intercanvi d'informació tributària i recaptatòria amb l'Agència Tributària.

A més, es van aprovar convenis amb el Consell Comarcal del Baix Ebre, com el que permetrà rebre 14.391 € per reparar camins i vials, per la realització del programa 'Treball i Formació' per a persones aturades que hagin exhaurit la prestació, i pel funcionament del dispositiu d'inserció sociolaboral de la comarca.

Des de l'oposició, el portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, destaca «la subvenció per arranjar camins, ja que és una aportació que es fa cada dos anys, i el dispositiu d'inserció laboral destinat sobretot a gent aturada, joves menors de 25 anys i pels que tenen una baixa qualificació. És important que es faci un seguiment per inserir-los al món laboral».

En canvi, des del PDeCAT, el seu portaveu Joan Pere Gómez, lamenta que «dels set punts del ple, sis eren convenis que se signen amb institucions, com el Consell Comarcal. Només hi havia un sol punt que referia a la suspensió d'uns sectors del POUM. No hi ha un lideratge a l'equip de govern, només es passen els punts per urgència, i considerem una manca de projecte».


respostes a "El ple acorda suspendre els plans urbanístics c..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 717,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 81
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007