Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple aprova retirar el projecte de l'edifici comercial del port i obrir un procés de revisió i negociació

23 . Feb, 2017 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1698 reproduccions
El nou edifici comercial del port de l'Ametlla de Mar haurà d'esperar. El ple va aprovar aquest dimecres al vespre retirar el projecte, que va presentar «unilateralment» la passada setmana Ports de la Generalitat a l'Ajuntament, i iniciar les negociacions per revisar-lo i adequar-lo amb la façana marítima de la població.

Aquest és el principal motiu pel qual l'equip de govern considera que el projecte trenca amb l'estètica del lloc «més important del municipi». L'edifici singular disposaria de diferents locals perquè empreses turístiques poguessin llogar els espais i instal·lar-s'hi. A banda, es construiria una plaça entre l'equipament i el CIP.

Tot i estar d'acord amb els usos –tant en empreses nàutiques com en restauració–, consideren que cal analitzar les volumetries de la construcció. De fet, l'alcalde i portaveu d'ERC, Jordi Gaseni, va subratllar que «estem totalment a favor de les obres que es faran a la zona nàutica de ribera» i entomava voluntat de diàleg. En aquesta línia s'expressava el portaveu de Compromís per la Cala, Antonio Espuny, dient que «tenim temps i possibilitats d'arreglar-ho si hi ha voluntat».

Des de l'oposició, Plataforma Calera exposa que caldria un informe detallat de l'arquitecte municipal sobre l'edificació, donat que l'actual només parla sobre els usos de l'equipament. «L'edifici no està prou ben integrat a l'entorn on s'ubica i estem convençuts que és millorable» explica el portaveu Joan Font, que considera que un acord polític entre l'Ajuntament i Ports «permetrà fer aquesta inversió l'any 2017».

En canvi, des del PDeCAT lamenten que no es doni llum verda al projecte presentat. «S'ha votat a favor de retirar un projecte que s'ha de fer en un espai on fa més de 25 anys que s'està demanant una inversió» diu el portaveu del grup, Joan Pere Gómez, que també ocupa el càrrec de gerent de Ports de la Generalitat. Tot i això, va assegurar tota la predisposició i voluntat per negociar.

En els punts de la sessió extraordinària, donat que el passat mes de gener no va poder realitzar-se l'ordinària, també es van incloure mocions de la formació demòcrata. El ple va tombar-ne dues de les tres, les que fan referència a la reparació dels danys de les llevantades i de la destinació dels diners del Pla d'Acció Municipal (PAM). «A tot el que proposem ens diuen que no, i pensem que s'han equivocat de prioritats» diu Gómez.

D'una banda, perquè ja s'estan licitant les obres per fer les reparacions; i de l'altra, sobre els 241.000 euros que destinarà la Diputació, perquè no es pot obligar a no fer nous equipaments com recollia la moció. «Es torna a confirmar que volen avançar-se en tot allò que nosaltres ja hem fet» explica Gaseni, perquè «hi ha un equip de govern que està governant i està fent actuacions» sentencia Espuny.

En canvi, sí que es va aprovar per unanimitat la moció que demana un espai per als estudiants que vulguin treballar el cap de setmana. Amb el vistiplau de la proposta, secundada per tots els grups després d'una esmena de Plataforma Calera, s'estudiarà quin equipament podria ser el més òptim, donat que la proposta de la Biblioteca no és la més viable, segons fons municipals. «Hem aconseguit el consens de totes les forces per crear una comissió amb la finalitat d'adaptar els nostres recursos pels estudiants» comenta Font.

Altres punts aprovats van ser la modificació del reglament del servei municipal d'aigua, per canviar els preus de la tarifació en cas de detectar-se una fuga, el conveni amb l'Ajuntament del Perelló per les obres de substitució de la xarxa d'abastament a la zona de l'Àlia –aprofitant les obres de la carretera d'accés sud–, i l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.


respostes a "El ple aprova retirar el projecte de l'edifici ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 70
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007