Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Balfegó rebutja les paraules de Romeva sobre la situació de la tonyina roja

19 . Feb, 2016 a les 13:57
per gfigueres a La notícia del dia
3874 reproduccions
El Grup Balfegó rebutja la posició del conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, en relació a la tonyina roja, per considerar-les errònies i que no s'ajusten a l'actual situació de l'espècie.
Balfegó reacciona així després que Romeva afirmés en una entrevista que no menjava tonyina roja a causa del seu perill d'extinció. Cal apuntar que l'actual conseller va ser molt actiu en la seva època d'eurodiputat reivindicant la protecció de l'espècie.
Des del grup calero rebutgen les manifestacions i les consideren errònies perquè "la tonyina no ha estat mai en perill d'extinció" segons un dels propietaris, Pere Vicent Balfegó. Considera que fer aquestes declaracions "gratuïtes", convidant a no consumir aquest producte, no els hi sembla el més apropiat donat que creuen que la missió de Romeva "ha de ser la de projectar les empreses catalanes arreu del món".
Balfegó considera que són uns referents clars en l'activitat pesquera sostenible tal com han destacat diversos científics i organismes oficials. Tanmateix conviden a Romeva i la conselleria a compartir les darreres dades de l'espècie i a treballar per aprofitar la tasca de projecció internacional que duu a terme el Grup.
"El nostre producte s'està exportant a 24 països" apunta Balfegó, i demana que es doni suport a "a les empreses que generen llocs de treball i treballen per promocionar el territori". Com a exemple, l'empresa cita que l'activitat del Tuna Tour, que permet nedar entre tonyines, i que el passat any va comptar amb 11.000 visitants, molts d'ells estrangers. Daniel Rodríguez / EFE


respostes a "Balfegó rebutja les paraules de Romeva sobre la..."

Fischer
22 . Feb, 2016 a les 20:25

No ha estat mai en perill d'extinció?

http://www.iucnredlist.org/details/21860/0

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 113
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007