Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'aproven els pressupostos de l'Ametlla de Mar pel 2017 que són de 12,8 milions d'euros

02 . Des, 2016 a les 12:00
per drodriguez a La notícia del dia
1483 reproduccions
El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va aprovar, aquest dimecres al vespre, el pressupost municipal de cara al pròxim 2017. Un pressupost «continuista, de contenció de la despesa i sense inversions significatives» que ascendeix als 12.817.542 euros –en el consolidat entre l'ens local i les empreses públiques municipals–, tot i que en conjunt els ingressos seran de 14.107.633 euros.

El pressupost de l'Ajuntament és d'11.457.957 euros –un 6,87% menys respecte a l'exercici del 2016–. Els comptes de l'ens contemplen uns ingressos per valor de 12.155.957, prop d'un 1% inferior als d'enguany, perquè cal destinar una partida de 698.000 euros per equilibrar el romanent de tresoreria, donat que el resultat del 2015 va ser negatiu. Tot plegat, obliga a tenir uns pressupostos «limitats», asseguren des del govern municipal.

L'alcalde, Jordi Gaseni, ha explicat que és un pressupost «ajustat a la situació en la qual estem i amb la despesa corrent a la mínima expressió, que ens permeten continuar fent front al que van generar en els últims mandats». El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Antonio Espuny, destaca que l'Ajuntament «ha continuat funcionant, tot i fer front a totes les obligacions que hem tingut» pròximes als tres milions d'euros.

Gaseni va remarcar dins de la sessió plenària la contenció de la despesa que estan realitzant i el pagament de factures pendents a proveïdors, i va lamentar la imatge de «mal pagadors que teníem com a poble». Per la seva banda, Espuny ha destacat «les metes que durant l'exercici 2016 s'han pogut assolir» respecte al pagament del deute municipal. «Hem pagat pràcticament 3 milions d'euros» explicaven ambdós.

Entre els ítems més destacats, cal remarcar la congelació dels impostos, el control de la despesa i el pagament de deute pendent, i la disminució de la partida d'inversions en un 85% perquè «no hi ha marge de maniobra per fer inversions», encara que esperen rebre ajuts del Pla d'Acció Municipal (PAM) i del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per incorporar-los en una modificació pressupostària, i així executar projectes de millora i noves inversions al municipi.

Per exemple, el govern té enllestits els projectes de construcció de dues pistes al complex esportiu, una poliesportiva i l'altra d'atletisme; la conversió en zona de vianants dels carrers Candela, Concepció Arenal, Nou, Sant Antoni i Sol –situats al nucli urbà–; l'arranjament del carrer Camarles; i l'asfaltat de diversos carrers de les urbanitzacions. Unes actuacions que estan a l'espera que es coneguin les aportacions d'ambdós plans a l'Ametlla de Mar.

Així mateix, encara que no figurin als comptes municipals, des de l'equip de govern van apuntar en la sessió plenària que es contemplen inversions de la Generalitat, com ara prop de 800.000 euros de Ports de la Generalitat per als nous equipaments que s'han de construir al port, de 510.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua per millores als col·lectors en alta del clavegueram, i de 300.000 euros per a la recuperació del port natural de l'Estany.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern –els quatre d'Esquerra Republicana (ERC) i els dos de Compromís per la Cala (CC)– i d'un regidor de Plataforma Calera (PC), i els vots en contra dels cinc regidors de Convergència i Unió (CiU) al·legant que no s'havia comptat amb ells per l'elaboració dels pressupostos. «No podem aprovar-los perquè l'equip de govern no ens té en compte per a res» ha dit Gómez.

«Són uns pressupostos que no rebaixen la despesa no productiva ni rebaixen el deute tant com caldria, ni hi ha inversions, ni es prioritzen els sectors econòmics importants com el comerç o el turisme, i s'obliden de les urbanitzacions» reblava el portaveu de CiU, que ha «sorprès» al portaveu de Compromís per la Cala que «no entenc com, en uns pressupostos que no donen peu a cap política, hagin votat en contra».

«Mantenim el finançament dels serveis públics bàsics i garantim el pagament anual del deute» comentava Font, tot i lamentar la caiguda de les inversions motivada «per una situació financera i econòmica actual molt crítica». Des de Plataforma Calera, van exposar que la qüestió social era una de les seves prioritats, i es congratulaven per la contractació de persones a l'atur i «donar-los-hi una oportunitat laboral».

A banda de l'aprovació del pressupost per 2017, en la sessió plenària també es va sotmetre a votació l'homologació del pla d'autoprotecció de la Llar d'Infants Xerinola, i l'aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i l'Ajuntament per al finançament del transport escolar no obligatori del present curs. Ambdós punts es van aprovar per unanimitat.

També es va aprovar, però en aquest cas amb els vots a favor els regidors d'Esquerra Republicana, Convergència i Unió, i una regidora de Compromís per la Cala; la moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania. La resta de regidors es van abstenir.


respostes a "S'aproven els pressupostos de l'Ametlla de Mar ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 782,33 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 42
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007