Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Augmenten les atencions de Creu Roja a les platges per les picades de medusa

03 . Ago, 2016 a les 10:45
per drodriguez a La notícia del dia
1198 reproduccions
Les platges caleres compten des del passat 1 de juliol amb el servei de prevenció, vigilància i socorrisme de Creu Roja. Un mes que ha estat de rècord a escala d'atencions sanitàries per part dels socorristes. I és que en només 30 dies ja s'han realitzat un 82% de les assistències que es van fer tot el 2015. Un augment marcat per la presència de meduses davant del litoral calero, que van provocar que la darrera setmana de juliol s'incrementessin les cures per picades fins a les 319, quan en tot l'estiu anterior se'n van fer 160.

Donada aquesta alta presència, des de Creu Roja es va decidir hissar la bandera roja a les platges de Cala Forn i Calafató els dies 25 i 26 de juliol, i a les de Sant Jordi, Pixavaques i l'Alguer la bandera groga. Per exemple, els socorristes d'aquesta darrera platja van fer 96 atencions per picades de medusa al juliol, els de Sant Jordi 81 o els de Calafató 80 –concentrades majoritàriament els darrers dies del passat mes–. A hores d'ara, les cinc platges ja tornen a onejar la bandera verda.

Per la resta, l'estiu està sent «normal» segons explica Pilar López, de Creu Roja a l'Ametlla de Mar, perquè «tal com es presenta, de moment, és una temporada més o menys com les anteriors» encara que «queda tot l'agost i mai es pot dir com ha anat fins al final». López remarca que l'augment d'atencions ha vingut lligat per les assistències per picades de meduses que «ens han fet pujar bastant» les estadístiques. En total s'han assistit a 588 persones aquest juliol, la gran majoria de les quals a la platja de Sant Jordi –177 assistències– i a la platja de l'Alguer –141 atencions–.

Paral·lelament, des de l'entitat segueixen treballant en accions de prevenció tant a les platges com també en punts de la costa calera. «Hem demanat que la regidoria de Medi Ambient instal·li cartells d'alerta i de prohibició en certs punts negres» comenta donat que encara hi ha persones «sobretot joves» que es tiren al mar des de zones amb «poca profunditat o molt rocoses que són un perill». L'objectiu és crear consciència entre la població per evitar aquest tipus d'accidents.


respostes a "Augmenten les atencions de Creu Roja a les plat..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,04 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 86
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007