Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les picades de medusa centren les incidències a les platges de l'Ametlla

25 . Jul, 2013 a les 13:46
per otomas a La notícia del dia
2341 reproduccions
La Creu Roja ha registrat 566 cures des de l'1de juliol,  dia en el qual es va encetar l'atenció a platges. Totes les platges de bandera blava tenen aquesta assistència tots els dies de la setmana, de dos quarts de dotze a dos quarts de set de la tarda, fins al 31 d'agost. Segons la Secretària de Creu Roja, Pilar López, "en comparació a l'any passat, en percentatge s'han registrat 141% més d'incidències que l'any passat".  I és que l'any 2012 és van registrar 578 cures en tota la temporada estiuenca.
La majoria de cures, d'aquest mes de juliol, són picades de medusa, 446. I és que aquest estiu han proliferat molts exemplars, "ja sigui per la calor o la manca de depredadors, entre altres causes per determinar" , apuntava López. Per aquest motiu la Secretària de la Creu Roja feia esment a que la bandera indicativa de meduses ha estat 12 dies aquest mes de juliol a les platges caleres.  "La bandera de meduses és blanca amb el dibuix la medusa amb lila. Habitualment, va acompanyada ja sigui de la bandera groga o vermella. Sobretot, recomanar als banyistes que mirin les banderes abans de banyar-se o preguntin als socorristes l'estat de l'aigua i si hi ha meduses o no", explica la Secretària de la Creu Roja.
D'altra banda, també s'han registrat 60 incidències per ferides incisives. Segons López "es donen per diversos motius però cal anar en compte quan s'accedeix als roquers i espigons de les platges". D'altra banda, també ha alertat que molts joves es llancen dels penya-segats a Sant Jordi. La secretaria de la Creu Roja remarca que "no hi ha molta profunditat i que hi ha risc de produir-se danys a la columna vertebral".
Finalment, pel que fa les microalgues, mucílags, que s'han estès per la costa tarragonina, López destaca que en cap cas són tòxiques i que no procedeixen de cap font de contaminació.


respostes a "Les picades de medusa centren les incidències a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 676,08 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 14
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007