Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

17 efectius de Creu Roja cobreixen el servei de vigilància a les platges caleres

13 . Jul, 2016 a les 13:54
per gfigueres a La notícia del dia
1370 reproduccions
Creu Roja de l'Ametlla de Mar va començar el passat dia 1 de juliol el servei de vigilància a les platges de l'Ametlla de Mar que, de manera presencial, es limita com és habitual a les platges amb Bandera Blava, tot i que la llanxa de salvament cobreix tota la costa del terme municipal.
Així doncs, les platges de Cala Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Calaforn, Pixavaques i l'Alguer disposen d'un servei de salvament i socorrisme, amb presència d'infraestructura, entre les 11 del matí i les 7 de la tarda. Tot i que la llanxa de salvament marítim està a disposició de qualsevol emergència marítima les 24 hores al dia durant els 365 dies de l'any, al llarg d'aquests mesos d'estiu, també porta a terme la vigilància regular de les platges i la costa en el mateix horari.
En total aquest any Creu Roja disposa de 17 efectius repartits entre les cinc platges, a més dels voluntaris que cobreixen les baixes del servei de salvament marítim, amb l'objectiu de vigilar, informar, prevenir, socórrer i ajudar els usuaris, que en moltes ocasions es queixen sense arribar a donar tràmit als impresos habilitats als llocs de socors per a queixes o suggeriments i que, posteriorment, Creu Roja trasllada a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Amb tot, una de les queixes més habituals en els darrers anys és la que està relacionada amb la presència de meduses, tema amb el qual, a part d'atendre per les seves picades, els socorristes no en poden fer gaire cosa més. Segons Pilar López, administrativa de Creu Roja de l'Ametlla de Mar, "els socorristes no estan per treure les meduses amb un salabre i tampoc ens està permès".
Pilar López, però, destaca com a principal problema a resoldre la dificultat per trobar efectius que desenvolupi el servei a les platges. Segons López, "abans als 18 anys et podies treure un títol de socorrista aquàtic i ja podies treballar a l'estiu a les platges, però ara es fa per un sistema de mòduls i triguen dos anys a treure's el títol i com que la sortida laboral en moltes ocasions és per a dos o tres mesos a l'any, fa que cada vegada tinguem menys gent per fer de socorrista. Abans teníem molts joves del poble que estudiaven a l'hivern i a l'estiu treballaven amb naltros i ara ja no en tenim gaires".
La Creu Roja, a més d'altres entitats, ja han mostrat la voluntat de parlar amb les institucions per posar solucions a aquesta problemàtica.
Cadascun dels llocs de socors de Creu Roja a l'Ametlla de Mar disposen d'un desfibril·lador i els socorristes van fer en el seu moment un curs de sis hores que els fa aptes per utilitzar-los, tot i que es tracta d'aparells intel·ligents que només s'activen quan es confirma que el que pateix l'usuari és un atac de cor o infart.
A més, pel que fa a serveis a discapacitats, la platja de Pixavaques disposa d'una cadira amfíbia que pot ser utilitzada per qualsevol persona que tingui la mobilitat reduïda o qualsevol discapacitat que li impedeixi gaudir de l'aigua a la platja, sigui amb ajuda de familiars o amics o fins i tot amb l'ajuda dels mateixos socorristes.respostes a "17 efectius de Creu Roja cobreixen el servei de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 57
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007