Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Creu Roja redueix les atencions als usuaris de les platges i multiplica les accions preventives

06 . Set, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
997 reproduccions
La Creu Roja de l'Ametlla de Mar ha assistit aquesta temporada d'estiu, gairebé la meitat de persones que l'any passat. En canvi, ha multiplicat les seves accions de prevenció i recomanació de mesures de seguretat.

Les assistències sanitàries a persones, han baixat de les 1.162 de l'estiu passat, a les 636 d'aquest estiu 2017. Aquest fet, ha vingut motivat bàsicament per la pràctica absència de meduses a les sis platges amb presència de Creu Roja. Tot i que se n'han agut d'atendre 76 persones pels efectes de les meduses, les atencions han quedat molt lluny de les 580 de l'any passat. 

Segons Pilar López de Creu Roja de l'Ametlla de Mar, «les picades de medusa han estat, per sort, un dels factors més importants. 76 picades en dos mesos i sis platges són molt poques. Estem al mediterrani i de meduses sempre n'hi ha, però la d'aquest any no és una xifra molt elevada. L'any passat la majoria de les atencions per picades de medusa es van produir en un termini de dues setmanes com a molt, amb atencions de 50 picades diàries».

A més de les picades de medusa, s'han registrat 178 atencions per al·lèrgies o altres picades d'abelles, vespes, aranyes o escórpores.

El fet que els efectius de Creu Roja no hagin hagut d'ocupar tant de temps en atendre incidències, ha servit per a multiplicar les accions de prevenció i recomanacions de seguretat als usuaris, que han passat de 1.269 l'any passat, a les 2.947 d'aquest estiu 2017, més del doble. Bàsicament els avisos i advertències s'han fet per la presència d'usuaris en roques o espigons.

Cal recordar les dificultats que els ajuntaments han tingut aquest any per completar la plantilla d'efectius per treballar a les platges, en part, motivada per la necessitat que tenen els socorristes aquàtics de disposar d'una titulació adequada contemplada en el ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l'Esport a Catalunya).


respostes a "Creu Roja redueix les atencions als usuaris de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 945,94 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007