Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El govern i l'oposició fan balanç del primer any de mandat d'aquesta legislatura

13 . Jun, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1864 reproduccions
Aquest dilluns 13 de juny es compleix un any des que s'inicià una nova etapa en el govern municipal de l'Ametlla de Mar, amb l'entrada de Jordi Gaseni com a alcalde de la població i el pacte de govern d'esquerres entre Esquerra Republicana i Compromís per la Cala, formant un cartipàs de 6 regidors amb càrrecs, i governant amb minoria. És per això, que des de l'oposició, un dels regidors de Plataforma Calera va votar per l'elecció de Gaseni com alcalde finalitzant els períodes de govern de Convergència i Unió al municipi. Des d'aleshores, Plataforma i l'equip de govern han mantingut un pacte d'estabilitat per governar el municipi.

Un any després del ple d'investidura és hora de fer balanç i veure quina és la visió que tenen les diferents formacions municipals sobre la gestió que està duent a terme el govern. L'alcalde Jordi Gaseni, que comenta va ser escollit pels regidors que representen dos terços dels votants dels passats comicis municipals, destaca la feina que s'ha dut a terme per analitzar tota la situació heretada, i assegura que la principal obligació és reordenar-la com més aviat millor.

«Hem mirat de fer una anàlisi de tot el que ens ha vingut i és cert que això ens condiciona moltíssim. En la primera assemblea vam exposar tot allò que ens havíem trobat al cap de 5 mesos d'entrar a governar i aviat en farem una altra perquè tenim la necessitat de fer les explicacions de com van les coses, i de poder parlar cara a cara amb els nostres veïns i veïnes» assegura. «La gent és sabedora de què hem trobat dificultats, i una de les primeres coses que hem fet és posar damunt la taula el què s'ha d'evitar perquè els problemes no vagin a més» sobretot en els àmbits econòmics, urbanístics i de sentències judicials.

El seu soci de govern i primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny, també ha valorat l'any com un any de treball per solucionar problemes del passat. Espuny assegura que l'equip de govern està totalment unit i que treballen en la mateixa línia. A més, també diu que els resultats de l'auditoria de gestió de procediments que s'està acabant es presentaran públicament a la ciutadania, ampliant així la informació explicada en la primera reunió informativa amb els veïns de l'Ametlla de Mar. «Aviat donarem una segona explicació una mica més aclaridora del perquè de la situació de l'Ajuntament» diu mentre remarca que en l'àmbit urbanístic «estem intentant desencallar els dos últims sectors que permetrien donar llicències que són Sant Jordi sector bosc i Tres Cales segona fase».

Espuny també explica que estan buscant els recursos per desencallar la construcció del pont de les Tres Cales «i això ens permetria seguir amb les obres d'urbanització de Tres Cales segona fase» a la vegada que apunta que «la resta de sectors ja han estat desencallats i ja es poden donar llicències». Respecte a visions de futur «n'hi ha moltes perquè tenim molta feina a fer, des de petites coses a projectes que marcaran les bases per un altre desenvolupament al nostre poble» com per exemple la preparació dels plans parcials del pol·lígon industrial o el desencallament del sector 22B1, «que d'alguna manera ens permetran donar una visió i unes perspectives per al nostre poble més optimistes de les quals teníem fins ara».

Les opinions d'aquest primer any de govern d'esquerres és desigual en l'oposició. Els convergents són crítics amb una manca de projectes i en canvi, Plataforma Calera avala el treball que realitza l'equip de govern tot i que demana tirar endavant un seguit de projectes. Per al cap de l'oposició, i portaveu de Convergència i Unió, Joan Pere Gómez, no s'està treballant en la gestió econòmica i els preocupa el darrer informe d'intervenció amb el tancament econòmic de l'Ajuntament del 2015. «Nosaltres tenim molt clar que durant aquest any hem fet una oposició constructiva, hem ajudat amb tot allò que hem cregut convenientment i hem fiscalitzat totes aquelles coses que nosaltres pensem que s'han fet malament» diu.

Els convergents demanen a l'actual equip de govern que deixin de parlar del passat. Gómez diu que «tots sabíem que ens trobaríem amb un Ajuntament amb certs problemes econòmics. Ara bé, tots ens vam presentar per intentar governar al poble, perquè pensàvem que teníem idees i un projecte de poble. Demano a l'actual equip de govern que no es passi els 4 anys parlant del passat, parlant del deute, i que no facin res de cara al futur. Des de Convergència farem tot el possible per ajudar-los però que comencin a governar». Així mateix, asseguren que s'han mostrat predisposats a ajudar al govern amb tots els temes importants municipals, però que el govern no els ha citat a cap reunió ni trobada.

Per l'altra banda, la portaveu de Plataforma Calera, Marta Font, ha valorat molt positivament tota la tasca duta a terme en l'àmbit econòmic. Tot i això, des de la formació consideren que hi ha aspectes millorables i que espera que el govern posi fil a l'agulla per treballar-los durant la resta de mandat. «Destaquem la importància de la recopilació del deute que portàvem arrossegant des de les legislatures de Convergència, i també la informació que es va donar al poble de la delicada situació que fa complicada la gestió del dia a dia de l'Ajuntament» a la vegada que també destaca el reconeixement de «les obligacions de pagament i les sentències fermes dels anteriors mandats de CiU que estaven guardades al calaix».

Font ha valorat positivament el pressupost de 2016 «ajustat, que rebaixa la despesa ordinària, però que manté els serveis bàsics que per nosaltres és el més important», la reducció del dèficit de l'Escola de Música i de la Llar d'Infants i la seva optimització de recursos, i també la reducció del termini de pagament als proveïdors. Però posa l'accent a l'auditoria que s'està duent a terme a La Cala Gestió -que es farà pública pròximament- i diu que «aquesta empresa sempre ens ha portat més problemes que solucions, i demanarem les responsabilitats civils i penals que calguin als anteriors gestors polítics».

Comenta que s'està treballant molt intensament per tirar endavant però «considerem que hi ha aspectes que són millorables i esperem que arribin a bon port». A tall d'exemple, demanen un nou conveni amb els propietaris del Bon Repòs, l'aplicació de la Llei de Transparència i Bon Govern i fer «un pla de xoc per les persones que tenen risc social i malauradament no tenen feina». Recordem que el govern municipal el formen 6 regidors, 4 d'Esquerra Republicana i 2 de Compromís de Cala; i que compten amb el suport extern de Plataforma Calera, amb 2 regidors, des de l'oposició. Molt es va parlar sobre l'entrada al govern d'aquesta formació però de moment no s'ha materialitzat oficialment. La corporació municipal -de 13 regidors- l'acaba completant els 5 regidors de Convergència i Unió, a l'oposició.


respostes a "El govern i l'oposició fan balanç del primer an..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 255
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007