Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Reducció del 16'5% en els sous de l'equip de govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar

07 . Jul, 2011 a les 15:00 | 00:06:17
per gfigueres a La notícia del dia
2016 reproduccions
El Ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va  aprovar el 28 de juny la reducció en un 16'5% del sou dels òrgans de govern. Així, amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i l'abstenció del PP, ERC i PSC, s'ha aprovat una reducció del 40 % en el sou de l'alcalde Andreu Martí, i diverses reduccions en el sou dels regidors, la qual en el seu conjunt significa el 16'5%. Mentre que també s'han reduït els sous dels càrrecs de confiança en un 18%.
L'alcalde Andreu Martí passarà a cobrar 2.200 euros. A més, hi haurà dos regidors a dedicació completa, Antoni Montagut i Ruben Lallana. La resta dels regidors de govern tindran dedicació parcial.
A més d'aprovar les dedicacions, fixació de les retribucions, i fixació d'indemnitzacions  per assistències i especial dedicació, també s'han fet els nomenaments de representants als diferents organismes autònoms, consells d'administració i altres entitats.
Antoni Montagut, portaveu de l'equip de govern, "Avui hem tingut dos plens extraordinaris. El primer ha estat de donar compte de decrets, de nomenament i també de la configuració del cartipàs. També s'han tractat les retribucions dels organs de govern de l'Ajuntament. En aquest punt he de dir que suposen una rebaixa del 18% en relació al que es va pressupostar l'any 2010. S'ha tingut la voluntat d'adequar els sous. Sabem que la ciutadania ho està passant malament i volem ser solidaris amb ells. Per una altra banda, en segon ple, ha estat un ple de punts de tràmit, en el que hi havia, entre d'altres, el Pla de Millora Urbana del sector Sant Jordi d'Alfama, sector 1.".
Els partits de l'oposició, els quals mantindran les seves retribucions, han lloat l'acció i la sensibilitat de l'equip de govern. Escoltem Joan Font del PP, "El mes destacat és que l'equip de govern ha nombrat les carteres i responsabilitats de govern. Considerem que els sous no corresponien a l'època d'austeritat en que ens trobem immersos. Tal com vam dir, serem rigorosos en l'austeritat i en la transparència de l'acció de govern. Valoro positivament aquest ple després d'estar anys allunyat. El poble està per damunt de tot i estem disposats a utilitzar el diàleg com a eina de política.".
Per la seva part Antonio Espuny també va parlar de la reducció de sous, "Ens hem abstingut al que fa referència a l'assignació dels sous  perquè pensem que aquests s'aproximen molt a lo correcte pel poble. Pel que fa al segon Ple, a nivell urbanístic, li hem demanat a l'equip de govern que tingui uns comportaments diferents respecte a Sant Jordi, que s'informi sobretot als veïns quan s'aprovi inicialment el projecte d'urbanització. Pel que fa a l'expropiació de Roques Daurades ens hem abstingut a l'estar disconformes en com s'ha dut a terme tot el procés".
Jordi Gaseni d'ERC va mostrar els seu desacord amb la presentació econòmica de la Cala Gestió, "Des d'Esquerra creiem que una auditoria feta per la mateixa empresa que està relacionada amb el Gerent de La Cala Gestió és una auditoria que no dóna garanties de que els comptes siguin correctes, tal i com ens vol fer convèncer el partit de CiU. Ha estat un Ple d'inici on ens han donat la raó respecte els exagerats sous. Ja era hora que amb la pressió que hem fet els grups polítics puguem veure una rebaixa considerable dels sous dels polítics i dels partits polítics.".
Precisament alguns partits de l'oposició van qüestionar que el Gerent de La Cala Gestió sigui una persona vinculada a la consultoria que realitza l'auditoria de comptes.
En l'àmbit urbanístic i pel que respecta a l'aplicació de Millora del sector Sant Jordi d'Alfama 1, l'oposició va demanar més informació als veïns i millor gestió que la que s'ha fet a Roques daurades.


respostes a "Reducció del 16'5% en els sous de l'equip de go..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 738,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007