Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'endeutament de l'Ametlla de Mar es redueix prop d'un milió i baixa fins als 46 MEUR

20 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2410 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha aconseguit rebaixar un prop d'un milió d'euros el deute municipal heretat, situat ara en 46,8 milions d'euros. És una de les principals conclusions, presentades davant els veïns de la població, el passat divendres en la segona reunió informativa organitzada per l'equip de govern, d'Esquerra Republicana i Compromís per la Cala.

En la gestió del deute, s'ha fet front al pagament de tres milions d'euros en el darrer any tant a entitats bancàries com a proveïdors. Tot i això, la renegociació del pagament de la residència d'avis –davant la reclamació de més de 2 milions fora de termini–, ampliant el termini de 10 a 20 anys i el cost de 8 a 10,9 milions d'euros; i l'aparició de noves sentències judicials han impossibilitat fer una reducció més gran.

«Un any i vuit mesos després era hora de donar comptes de què hem fet i com hem gestionat l'endeutament tan terrible que ens trobàvem, tenint en compte que durant aquests mesos també han ocorregut fets i han aparegut noves sentències que en aquell moment no contemplàvem» apunta l'alcalde, Jordi Gaseni.

La quantitat que caldrà destinar a fer front a les sentències fermes ronda els 4 milions d'euros. «Encara que s'hagués pogut millorar econòmicament, han aparegut més sentències que ens obliguen a pagar uns dos milions d'euros» comenta el primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny. A banda de les ja conegudes, s'hi sumen les que fan fer enrere la municipalització de l'aigua a les urbanitzacions de Tres Cales i Calafat.

D'altra banda, Espuny, assegura que s'estan revisant els convenis amb les concessionàries de l'aigua i l'enllumenat públic. «Si arribem a bon port, suposarà una rebaixa important en els rebuts de tots els ciutadans. Estem analitzant com plantejar modificacions en els contractes d'aquests serveis», exposa.

El govern denuncia que els procediments a La Cala Gestió «estaven mal fets»


Les auditories a La Cala Gestió evidencien, segons l'alcalde, la gestió «de manera irresponsable» de l'empresa municipal. Considera que l'auditoria dóna seguretat a l'equip de govern perquè ara n'és responsable en l'àmbit de contractes i quotes urbanístiques. «No assumim cap error, sigui intencionat o no, de l'anterior equip de govern de CiU» remarca Gaseni.

A més, han permès localitzar 1,2 milions d'euros d'IVA que no s'havien reclamat. «Els auditors van detectar com no s'havien reclamat unes quantitats d'exercicis a punt de prescriure. És inexplicable. Ho hem reclamat a Hisenda i estem a punt de saber si ho aconseguirem» apunta l'alcalde.

De les tres auditories que s'han fet a La Cala Gestió, s'ha comprovat que en l'econòmica «els resultats positius, dels que presumia l'anterior equip de govern, eren falsos perquè hi havia un dèficit de 600.000 euros» –la diferència és de 900.000 euros–, comenta Espuny.

Pel que fa a la de quotes urbanístiques, el tinent d'alcalde explica que es veu i «es comprova una arbitrarietat a l'hora de comptabilitzar-les». Precisament, denuncia que es van condonar una sèrie de prestacions, «sense cap mena de justificació», i de la qual en desconeixen els motius.

L'auditoria més complexa «i la més greu» és la de procediments, on Espuny afirma que «els procediments, de pràcticament tot el que va passar per La Cala Gestió, estaven mal fets». A més, taxativament, assegura que «van xalar amb la gestió que van fer, respecte a l'assignació de contractes a les empreses».

Tant l'alcalde com el primer tinent han explicat que el govern municipal prendrà mesures importants, i portarà aquests informes als jutjats per veure «si realment s'han comès delictes» perquè d'aquestes actuacions, diuen, «les conseqüències han estat un perjudici per a la gent del nostre poble».

A banda d'explicar aquests assumptes, també es va fer un repàs a les principals línies d'acció del govern, sobre la situació actual de l'urbanisme local –en vies de solucionar la caiguda del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal arran de dues sentències del Suprem– i es va fer un torn obert de preguntes perquè els ciutadans poguessin preguntar al govern municipal.

CiU no reconeix el deute i considera que no s'han auditat els comptes


En l'assemblea informativa també hi van ser presents els portaveus dels grups a l'oposició. El cap de l'oposició i portaveu de Convergència i Unió, Joan Pere Gómez, considera que no s'ha realitzat una auditoria econòmica, i que per tant «a hores d'ara, ningú sap quin és el deute real de l'Ametlla». «Una cosa és el que vulgui dir el regidor d'Hisenda i l'altra que l'auditoria econòmica que van prometre no l'han fet», diu.

En canvi, des de Plataforma Calera, el seu portaveu Joan Font, aprova les auditories que han «detectat irregularitats» a La Cala Gestió, «com per exemple adjudicacions fetes a mida i quasi sempre a les mateixes empreses». A més, destaca el treball dut a terme per reduir el deute «amb un control de la despesa evident». Font creu que les conclusions presentades demostren els «despropòsits» de les majories de CiU.


respostes a "L'endeutament de l'Ametlla de Mar es redueix pr..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007