Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

«Hem endreçat l'Ajuntament i estem treballant en positiu»

16 . Jun, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1671 reproduccions
Aquesta setmana s'han complert dos anys des de la presa de possessió del nou govern municipal. Dos anys en què l'equip de govern ha fet front a situacions excepcionals com un gran endeutament, la suspensió dels plans urbanístics i un escorcoll judicial a l'Ajuntament. Situacions que han marcat de manera important la gestió de la primera part de legislatura on s'ha treballat intensament per recuperar una normalitat que el poble necessita.

«Vam entrar a governar sent coneixedors d'unes problemàtiques que es podien entreveure. La realitat però va sobrepassar les expectatives», confessa l'alcalde Jordi Gaseni (ERC), qui creu que, en aquests anys, s'han viscut fets de molta gravetat. «Viure la detenció d'un exalcalde o veure que l'endeutament s'enfilaven als 50 MEUR, és molt greu per un municipi com el nostre i la preocupació del nou govern era gran».

Però en urbanisme, les coses tampoc han deixat massa marge de maniobra i el juny passat, dues sentències del Tribunal Suprem deixaven sense efecte el POUM, que un any després l'equip de govern ha aconseguit recuperar amb un nou text refós ja en marxa i que ha de permetre recuperar la situació urbanística del municipi.

Com diu el primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny (Compromís per la Cala), «sabíem que s'havien fet les coses malament, però mai ens haguéssim imaginat que una sèrie de sentències judicials llençarien per terra tota la feina feta en els dos mandats anteriors». I remarca que «els milions d'euros que es van gastar en l'urbanisme no han servit de res, i ara l'Ajuntament haurà d'assumir les despeses de tot el que s'ha de fer de nou».

Per fer front a tots els impagaments i per reduir el deute, el govern ha hagut de fer un esforç de contenció de la despesa. D'entre les mesures, Gaseni destaca que «no cobrem dietes per viatges, ni gasolina, un exemple de la manera senzilla i honrada de governar i de l'esforç de l'actual govern, quan venim d'un govern en què les dietes eren exagerades», tal com van mostrar en la primera reunió informativa amb els veïns del municipi.

A això, cal sumar una rebaixa del 35% en els sous dels càrrecs electes, una rebaixa amb la qual el PDeCAT és crític. «Ara paguem el sou de l'alcalde i el sou de l'Antonio Espuny. Amb això no diem que hagin de cobrar menys, sinó que van fer una promesa electoral i no l'han fet», afirma el seu portaveu, Joan Pere Gómez, que dubta de l'endeutament i de l'estalvi.

«Ens van dir que farien una auditoria econòmica per conèixer el deute real i encara no l'han fet», manifestava Gómez. En canvi, el portaveu de Plataforma Calera, Joan Font, és especialment crític amb l'herència rebuda «d'una pèssima gestió de les majories absolutes del govern de CiU» que situen el municipi amb un «deute per habitant en 6.351 euros».

Mirant cap al futur


Per a l'oposició, hi ha temes pendents que cal resoldre. Així, el portaveu de Plataforma Calera diu que «tenim reptes a solucionar tan aviat com es pugui, com per exemple, posar en marxa la residència. Actualment, hi ha indicis raonables que serà així». Font també remarca que «estem fent una oposició constructiva, participativa i lleial en les grans decisions, donant estabilitat en benefici del poble».

En canvi, el principal grup de l'oposició creu que només es parla de passat. «Governar no vol dir només parlar de passat, sinó parlar de futur i de futur no n'hi ha. Amaguen darrere dels dotze anys de l'anterior alcalde la seva incompetència», diu el portaveu del PDeCAT, que a més considera que «estem perdent tot allò que s'ha fet bé en turisme, ja que pel fet que no tenim regidor, estem perdent el camí i d'altres poblacions ens estan passant al davant».

Per al primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny, «s'ha fet un canvi radical en la manera de gestionar els diners públics que ens han portat a uns resultats positius el 2016 i que esperem que segueixin així el 2017», considerant que «això ens permetrà preparar projectes de futur de cara a l'any que ve, perquè es puguin veure actuacions necessàries per donar sortida a les necessitats dels nostres veïns».

I per la seva banda, l'alcalde Jordi Gaseni, destaca que «volem un projecte de poble en el qual refermem allò que som, que miri de cara al mar, on les persones, els serveis i el turisme són importantíssims». Les previsions d'ocupació per enguany ratifiquen el compromís del govern per aquest motor econòmic. A més, el recent compromís de la Generalitat amb la residència d'avis, suposa que aviat serà una realitat, diu Gaseni.

«Tot això es pot fer, gestionant amb claredat i sense necessitat d'augmentar impostos i taxes», afirma l'alcalde deixant clar que, «a partir d'aquí, reparar i tirar endavant, ja que el poble té moltes possibilitats».


respostes a "«Hem endreçat l'Ajuntament i estem treballant e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 35
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007