Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb tu (dimarts)

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar destina 50.000 euros a ajudes socials

30 . Mai, 2014 a les 09:31
per gfigueres a La notícia del dia
2759 reproduccions
El ple d'aquest dimarts 27 de maig va ser un ple de tràmit on es van aprovar tots els punts per unanimitat. A destacar entre els punts de l'ordre del dia els dos punts referents a l'obra de la xarxa de pluvials de les escales del carrer de l'Àngel. I és que, finalment, es va aprovar una modificació de pressupost  ja que les obres es finançaran a través de 25.326, 45 euros del PUOSC, amb 120.000 d'una subvenció de la Diputació, i 7.694,32 euros que afegirà l'Ajuntament. A més, es derivaran 42,583,19 del PUOSC a reparar el ferm dels carrers Cambrils, Quatre, Brisa, Torn i Manantial de la urbanització de les Tres Cales, gràcies a la sol·licitud del canvi de subvenció al PUOSC anualitat 2011-2012. A més, en el pressupost inicial de la xarxa de pluvials del carrer de l'Àngel, l'Ajuntament havia d'aportar prop de 86.000 euros, ara gràcies a la reformulació del PUOSC i al subvenció de la Diputació, només n'haurà d'aportar prop de 7.700. Per aquest motiu, destinarà la diferència a ajudes socials. És a dir, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar destinarà 50.000 euros a necessitats socials. A més, es destinaran 28.293 euros a la disminució de l'ICIO.
"Avui remarcar que tots els punts s'han aprovat per unanimitat i que ha  hagut una modificació d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis per fer un projecte d'arranjament de carrers a Tres Cales. Hem donat també compte de la informació econòmica de l'Ajuntament del primer trimestre de 2014 i també exactament la situació de l'Ajuntament perquè es clarifiquin informacions en quant al deute.  Una altra qüestió rellevant és la destinació de 50.000 euros al fons social per poder ajudar les famílies necessitades del municipi. Això forma part del compromís que vàrem contraure a l'hora d'aprovar l'anterior pressupost", subratlla Antoni Montagut, portaveu de l'equip de govern.
D'altra banda, per finalitzar el ple després del torn de precs i preguntes, l'equip de govern a través de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, va donar compte respecte la informació que va treure ERC en campanya electoral per les europees. Així, l'equip de govern va rebatre alguns dels arguments exposats considerant-los falsos i erronis. Els portaveus de l'oposició van qüestionar que no tinguessin torn de rèplica.
"Avui havia de ser un ple més però finalment he viscut un linxament polític a la meva persona per part de l'alcalde. Estan molt dolguts per les informacions. Tot el que posem és veritat i és pot comprovar. El que no es fa en una democràcia és que acabi l'alcalde després d'una intervenció d'al·lusions directes i que tanquin el micro i no em deixi replicar. Penso que això és un reflex del que suposa una majoria absoluta de CiU que no dóna l'oportunitat  que es pugui expressar l'oposició", Jordi Gaseni, ERC.
Antonio Espuny, des del PSC: "Avui hem corroborat el que ja sabíem, que el deute de l'Ajuntament és de més de 33 milions d'euros, ja el mateix Ajuntament ho diu amb la documentació que ens ha facilitat. I no 26 com ha dit l'alcalde. Al deute financer, cal afegir les factures impagades i la residència. D'altra banda, cal criticar la campanya que fan l'alcalde i la regidor amb l'excusa de les visites amb el SUM. Els que han d'anar són els tècnics del SUM i les assistents socials. I per acabar, els senyor alcalde no ens ha deixat contestar ni contrastar les informacions, crec que ha baixat molt escalons en la qualificació de democràtic".
Joan Font, des del  PP: "Nosaltres estem en part satisfets perquè quan es van presentar els pressupostos de 2014 vàrem fer una esmena en la qual vàrem veure que hi havia una partida social molt baixa. Llavors vàrem fer aquesta esmena on demanàvem que 88.000 euros anessin destinats a la gent del poble que té problemes i que, en alguns casos, està en risc d'exclusió social. Llavors l'equip de govern va dir que en la primera modificació de pressupost s'inclouria una certa quantitat i així ha estat. Per tant, s'ha fet un primer pas. D'altra banda, en el donar compte econòmic hem vist que en les dades d'intervenció, en el primer trimestre de 2014, l'Ajuntament, la Cala Gestió i la Cala Serveis deu més de 7,5 milions d'euros. Això és preocupant perquè  a l'1 d'abril un terç del total de l'IBI ja s'ha ingressat a l'Ajuntament  i, per tant, no s'hauria de tenir aquesta xifra d'endeutament amb els proveïdors".
L'equip de govern va justificar que no donés torn de rèplica perquè el reglament no ho contempla. Tot i això, l'alcalde va emplaçar els regidors a realitzar una reunió per parlar sobre aquesta qüestió.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar destina 50.000..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 679,51 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 150
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007