Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El plenari aprova la concertació d'un crèdit de més d'1.300.000 per tal de pagar els proveïdors

14 . Nov, 2013 a les 14:37
per gfigueres a La notícia del dia
2648 reproduccions
La concertació d'aquest crèdit que permetrà pagar els proveïdors aquest mes de novembre  es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PP i el vot negatiu del PSC i ERC.

El punt més significatiu del ple del 13 de novembre  fou l'aprovació de la concertació d'una operació de préstec a llarg termini per 1.322.403,95 euros d'acord amb el Reial Decret Llei 8/2013 de 28 de juny amb l'objectiu de pagar els proveïdors aquest mateix més de novembre. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PP i el vot negatiu del PSC i ERC.
Antoni Montagut, es el portaveu del govern municipal: "el ple d'avui permetrà que els proveïdors que s'han acollit al procediment cobrin aquest mateix mes de novembre. També hem tractat unes modificacions pressupostàries necessàries per reflectir a la comptabilitat municipal les operacions de préstec concertades, i també modificar una sèrie de partides per dotar-les de saldo suficient. Bàsicament un ple de tràmit ja que el préstec l'havíem tractat al juliol passat, i la modificació de partides, normalment sempre es fa durant l'any, per tal d'acabar d'acomodar partides pressupostàries".
Per la seva banda, Joan Font des del PP justificà l'abstenció ja que el crèdit té una part positiva i una negativa. "El punt més important ha estat la concertació d'un crèdit a l'ICO per pagar els proveïdors, la tercera ajuda que fa el govern del PP, i crec que als ajuntaments els ha anat bé perquè tenien dificultats econòmiques. La part negativa és que augmenta el deute financer. Creiem que amb el Pla d'Ajust cal reduir aquest deute de prop de 18 milions d'euros venent patrimoni i fent un esforç perquè aquest deute no ens pugui ofegar els propers cinc anys", subratllà Font.
El socialista Antonio Espuny, votà de forma negativa ja que afirmà que aquest crèdit el que fa és augmentar l'endeutament: "com l'alcalde ha reconegut tenim 18 milions d'euros de deute financer, amb totes les altres deutes que no estan reflectides als pressupostos perquè són concessions, obligacions, que acabem pagant totes els caleros, estem parlant d'una deute d'entre els 28 i 29 milions d'euros. A part tenim factures pendents per prop de 8 milions d'euros".
"Quan a tot arreu es congelen els impostos aquí es pugen. A més, ara fem un altre crèdit, aprovat amb els vots de CiU, alguna abstenció, i el nostre vot en contra. Un crèdit d'1.300.000 euros amb els típics dos anys de carència. Per tant, preocupants perquè a partir de l'any que ve s'acabaran les carències i s'haurà de fer front als deutes reals que l'Ajuntament de la Cala té", remarcà el republicà Jordi Gaseni.
Per la seva part, l'equip de govern argumentà que segons l'informe d'intervenció sobre la  liquidació del pressupost d'aquest any hi ha unes previsions d'estalvi nét de prop de 500.000 euros a 31 de desembre. Per tant, tot i fet front als més de 10.600.000 euros de despesa del pressupost, més el 1.541.000 euros dels interessos dels préstecs, l'Ajuntament comptarà amb aquest prop de mig milió d'euros d'estalvi net.
D'altra banda, l'aprovació de la concertació de préstec, produeix la necessitat de fer una modificació de pressupost. Una modificació que va ser aprovada amb els vots de CiU, l'abstenció del PP, i el vot negatiu del PSC i ERC. També es va portar al plenari la modificació d'algunes partides pressupostàries per tal de dotar-les de saldo. Un punt aprovat amb els vots CiU, el vot negatiu d'ERC, i l'abstenció del PSC i dels populars. Des del PP, però es va subratllar la necessitat d'externalització del servei elèctric per tal de realitzar un estalvi energètic. Un punt en el qual el cos tècnic de l'Ajuntament està treballant des de fa mesos segons l'equip de govern.


respostes a "El plenari aprova la concertació d'un crèdit de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 94
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007