Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les noves condicions del crèdit a proveïdors del Govern Central a debat al plenari

13 . Jun, 2014 a les 14:19
per gfigueres a Ajuntament
2960 reproduccions
Aquest passat dijous es va portar a plenari l'aprovació de la modificació de determinades condicions financeres de els operacions d'endeutament en el marc de la primera fase del mecanisme de pagament a proveïdors, Real Decret 4/2012, de 24 de febrer.
" A través d'aquest decret ens vàrem acollir a un crèdit de 10 milions d'euros, aproximadament, i ara canvien les condicions i ens donen l'oportunitat d'agafar un any més de carència i optar també a una reducció del tipus d'interès. Dins de les opcions que es plantejaven nomes hi havia dos a les quals ens podíem adherir. Hem triat una d'elles, la que considerem millor pels interessos de tots i que consistirà en una rebaixa, de 335.000 euros i, a la vegada, ens dóna un any més de marge per començar a amortitzar-lo",  subratlla Antoni Montagut, portaveu de l'equip Govern.
 "Avui hem fet una modificació del crèdit que tenim a proveïdors de 12.200.000 euros on hi havia dues opcions. L'opció escollida ha estat un any de carència on els interessos seran més cars al cap de 10 anys. La carència vol dir que enguany el capital no es pagarà. Això vol dir que a llarg termini l'Ajuntament pagarà més interessos i això repercutirà al poble, i el capital s'haurà de tornar igual. Nosaltres que creiem que l'opció tres era la millor, respectem l'opció dos però hem de vetllar pels interessos del poble. L'opció tres estalvia 253.000 euros, 42 milions de pessetes", afirma Joan Font des del PP.
Jordi Gaseni, des d'ERC: "hem assistit a un ple on el govern de l'Ametlla de Mar, CiU, s'acaba de "patejar" 250.000 euros, un quart de milió d'euros, a l'escollir una modalitat de reducció de deute errònia. Errònia pel poble, perquè el poble haurà perdut 250.000 euros. I d'altra banda, CiU haurà manat l'últim any de legislatura amb una carència que permetrà CiU, no l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, beneficiar-se de no pagar aquest últim any però això ens costarà 250.000 euros a tots els caleros".
Antonio Espuny PSC:  "Avui hem votat una proposta que ha sortit del Govern Central, una proposta que ha escollit l'equip de govern i que representa un cost addicional d'interessos de més de 240.000 euros, més de 42 milions de pessetes.  L'equip de govern ha optat per aquesta opció perquè a finals d'any tots els caleros veurem com els números surten magnífics i som el millor ajuntament del món; i que estem molt sanejats. Però realment el deute que tenim no és només el que diu l'equip de govern, 26 milions d'euros, perquè igual que el patrimoni que diuen es vendrà quan es vendrà, d'altra banda aquest deute creix amb els interessos que acumularà".
Aquest  punt  es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de Govern i el vot en contra de l'oposició.


respostes a "Les noves condicions del crèdit a proveïdors de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 745,78 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 146
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007