Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple aprova un pressupost de 15.382.157,20 euros per al 2014

05 . Des, 2013 a les 13:42
per gfigueres a La notícia del dia
2684 reproduccions
Un pressupost valorat com auster segons l'equip de govern aprovat amb el vot positiu de CiU, l'abstenció del PP, i el vot negatiu d'ERC i del PSC. La inversió més destacada dels pressupostos és la realització de la segona fase de la carretera d'accés sud del municipi.

El punt destacat del ple d'aquest dimecres a la tarda va ser l'aprovació del pressupost general de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i de la plantilla orgànica, per a l'exercici 2014. Un pressupost valorat com auster segons l'equip de govern, de 15.382.157,20 euros aprovat amb el vot positiu de CiU, l'abstenció del PP, i el vot negatiu d'ERC i del PSC. La inversió més destacada dels pressupostos és la realització de la segona fase de la carretera d'accés sud del municipi.
"És un pressupost auster en línia dels pressupostos dels últims anys que segueix el que vàrem determinar pel Pla d'Ajust. Aquest pressupost ens ha de permetre fer front a les obligacions alhora que mantenim els serveis. Se'ls va demanar als partits polítics que estàvem obert a aportacions i només el Partit Popular va fer una proposta demanant que s'ampliés una partida social. Des de l'equip de govern ja s'havia previst i, per tant, l'hem acceptat i l'hem incorporat al pressupost", subratllà Antoni Montagut, portaveu de l'equip de govern.
Des del PP, Joan Font explica el perquè de l'abstenció i l'esmena presentada als pressupostos: "són uns pressupostos captius del Pla d'Ajust i dels tres crèdits per pagar a proveïdors del Govern Central i, per tant, hi ha molt poc marge de maniobra. Com no estàvem d'acord amb la pujada de l'IBI, hem proposat que per compensar aquesta pujada, la partida d'Atenció Primària estava molt baixa, i demanem que es destini un 0,7% dels ingressos ordinaris del pressupost, que equival a 88.000 euros, a ajudar a les famílies necessitades a estar exempts de pagar sempre que estigui justificat. Per això demanem la creació d'una comissió específica".
Jordi Gaseni, d'ERC, va criticar que tot i ser un pressupost ajustat el del 2014, al darrera hi ha un llast de mala gestió econòmica: "hi ha un deute acumulat fruit de la nefasta gestió de l'equip de govern. Amb sorpresa s'han aprovat els pressupostos amb l'abstenció del PP, no sabem a canvi de què. Sí que veiem una sèrie de propostes i des d'ERC el que no veiem clar és que puguin complir res del que diuen. Tenim dubtes amb els ingressos, a més aquests pressupostos contemplen el gran augment de l'IBI, i al nostre parer, haurien d'haver bonificacions i no les veiem per cap banda".

"Avui hem aprovat uns pressupostos marcats per l'endeutament de l'Ajuntament que condiciona el destí de vora de 2 milions i mig d'euros. Estem parlant de més d'1 milió d'euros d'interessos i 1 milió d'amortitzacions. Hem arribat a  aquesta situació perquè s'han pres molt males decisions que han portat  a l'Ajuntament a un deute bancari d'uns 30 milions d'euros.  Aquests 2 milions i mig que dèiem a l'inici podrien estar destinats a reduir impostos, ajudar les famílies necessitades, i mantenir prestacions", valorava el socialista Antonio Espuny.
Al plenari també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la desestimació de la sol·licitud formulada per  Marina Sant Jordi, SL i Promociones Calafat, S A d'incoació d'expedient de revisió oficial de conveni per al foment de qualitat urbanística i mediambiental. D'aquesta manera, i amb l'empara legal, l'Ajuntament podrà exigir a les promotores els diners que deuen.
També es va aprovar per unanimitat el suggeriment des de l'equip de govern de proposar com a jutge de pau i suplent, en actual procés de renovació, els candidats que exerceixen en l'actualitat. Per tant, Desiré Mar¬tí¬nez, com a jutge de pau, i com a su¬plent Carme Ero¬les.
Finalment, tots els grups municipals van sumar-se  a la proposta d'acord per l'aturada definitiva i desmantellament del projecte Castor.


respostes a "El ple aprova un pressupost de 15.382.157,20 eu..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 117
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007