Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les Jornades gastronòmiques de la Galera es presenten a la Diputació de Tarragona

07 . Feb, 2014 a les 13:32
per otomas a La notícia del dia
2228 reproduccions
Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s'han unit, en una iniciativa pionera, per celebrar conjuntament les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre. Els quatre municipis promocionaran, així, un producte de proximitat com és la galera, amb menús en una cinquantena de restaurants de la zona.
El President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, creu que amb aquesta aliança estratègica tenen més força i podran arribar més lluny. Per a Josep Poblet, "de vegades no tenim prou encert de saber travar aquestes polítiques comunes i aquestes aliances estratègiques per mostrar al mercat català la immensitat, la potència i la qualitat de la nostra oferta. Fer això significa apostar pel camí del progrés, la qualitat, el prestigi de les nostres instal·lacions turístiques i naturalment fer-li un favor econòmic a la nostra societat. Impulsar l'economia de la restauració i la gastronomia i impulsar els productes del sector pesquer es posa en valor el nostre esforç i el de la nostra gent".
Una iniciativa pionera que vol promocionar un producte de proximitat i posar-lo en valor, tal com explicava l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, "volem valoritzar el peix i en aquest cas la galera que fa uns anys teniu un preu i ara en te una altre de més alt. La galera, ovada o plena és molt bona i això ho saben els restauradors, els pescadors i la gent vinculada al mar, però hi ha molta gent que no ho la coneix aquest producte que és d'un valor nutritiu molt alt. El fet que avui la galera tingui aquestes aliances estratègiques és molt important i hem de subratllar l'esforç en comú".
Per la seva part, Jordi Ciuraneta, director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, ha declarat que amb les jornades es dóna una imatge de territori molt potent, i que accions d'aquest tipus haurien de servir per "activar un sector -el de la pesca- que ha de ser capaç també de mirar a la terra. Segons Ciuraneta, "es molt important que accions d'aquest tipus serveixi per activar a un sector pesquer que ha mirat molt a la mar i ha de ser capaç de mirar a terra. L'activitat de promoció de qualsevol dels seus productes és el que li pot donar l'autoestima necessària per a que un sector que no passa pel seu millor moment, pugui acabar conquerint els mercats necessaris per valoritzar els seus productes".
Aquestes jornades, que ja van ser presentades a Madrid en el marc de FITUR, van ser presentades aquest dijous dia 6 de febrer a la Diputació de Tarragona. A l'acte hi van assistir també el regidor de Turisme, Vicent Martí, el Gerent de l'Àrea de Turisme, Damià Llaó, el president de la Confraria de Pescadors, Janet Llambrich i Pere Escobedo en representació del Club de Gastronomia de l'Ametlla de Mar.
Cap dels municipis ha tancat la porta a que, en futures edicions, s'hi puguin afegir més localitats, com ara Cambrils, que també celebra unes jornades gastronòmiques amb la galera com a protagonista.
Així, del 14 de febrer al 9 de març, 10 restaurants de l'Ametlla de Mar oferiran menús que oscil·laran entre els 25 i els 35€ amb la galera com a ingredient principal.


respostes a "Les Jornades gastronòmiques de la Galera es pre..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007