Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aprovats els comptes generals 2013 i la modificació puntual d'ordenances 2015

10 . Oct, 2014 a les 14:33
per gfigueres a Ajuntament
2677 reproduccions
Aprovats els comptes generals 2013 i la modificació puntual d'ordenances 2015
Aquests són els dos únics punts que es van debatre al plenari el passat dijous 9 d'octubre.

Aquest dijous a la tarda al plenari de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es va portar l'aprovació de comptes generals corresponents a l'exercici del 2013 que es va aprovar amb el vot afirmatiu de CIU i el vot negatiu tant del PP, ERC com  PSC.
Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, i en aquest cas com a portaveu de l'equip de govern va explicar que "en l'aprovació dels comptes el més important és que aconseguim un balanç equilibrat entre l'ingrés i la despesa, en definitiva la capacitat de retorn. Des de l'Ajuntament es compleix amb les obligacions, i més ara que ja s'està al dia del pagament a proveïdors. També significar que el que deia l'oposició d'un deute de 35 milions ja s'ha comprovat que era absolutament fals. De fet, actualment, ja parlen de vint i pocs milions d'euros. D'altra banda, remarcar també que tenim una àmplia partida d'ingressos que supera àmpliament les despeses. Per tant, comptes correctes amb tota normalitat i seguint el rumb marcat".
Per la seva part des d'ERC, Jordi Gaseni : "respecte als comptes generals del 2013 cada any ens presenten coses similars. El que hem de saber són els resultats reals que són de moltíssims milions de deute, que ens situen entre els primers al rànquing de deute per habitant. Crec que ha de començar a haver alarma perquè l'equip de govern no ho veu. Ens presenten tot números que estan cuinats sinó no és possible que puguin amagar la quantitat de deute que tenim en aquest Ajuntament".
Marta Font, PP: "avui hem tingut un ple extraordinari on hem tingut l'aprovació dels comptes generals de l'exercici del 2013 on el nostre grup ha votat negativament. Creiem que ha sigut amb l'esforç de la ciutadania que s'han aconseguit uns números mitjanament normals. El meu portaveu ha remarcat també les declaracions que va fer l'alcalde el 2009 que no pujaria els impostos i que la realitat ha sigut una altra. I pel que fa a l'aprovació inicial de la modificació puntual d'ordenances fiscals  nosaltres veiem una posició totalment electoralista.
" En aquests comptes ha quedat palès dues realitats. D'una banda, un any més s'han gastat més del que devien. I la quantitat és 1.400.000 euros i, per tant, estem parlant de 25 milions de pessetes. Una qüestió que nosaltres any rera any hem denunciat. La segona realitat és que no hi ha estalvi net per fer front a les obligacions dels propers anys, que estan voltant els tres milions d'euros. Amb 88.000 euros d'estalvi net  no podem fer front a l'import que hem de fer front els propers anys" subratllà Antonio Espuny amb el PSC.
Un altre dels punts que també es va aprovar va ser l'aprovació inicial de la modificació puntual d'ordenances fiscals per al 2015. Aquest punt de l'ordre del dia va ser aprovat amb el vot afirmatiu de CIU, i l'abstenció del ERC, PP i PSC. Referent a aquest punt  Andreu Martí va subratllar  que "és important subratllar que pel 2015 la proposta és congelar els impostos i taxes. També s'implementarà un paquet de recursos per la gent que ho necessita".


respostes a "Aprovats els comptes generals 2013 i la modific..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 5
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007