Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple extraordinari del dimarts 4 de desembre

05 . Des, 2012 a les 16:03
per gfigueres a La notícia del dia
2399 reproduccions
Aquest dimarts 4 de desembre va tenir lloc un ple extraordinari. Els punts més destacats van ser l'aprovació per unanimitat del Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear (PAMEN). També es va aprovar, amb el suport de tots els regidors, el pla d'emergències municipals, i el d'actes lúdics a la localitat. D'altra banda, va tenir lloc la modificació del pressupost del 2012 num.4/2012. Una modificació que, en gran part, respon a l'encaix al pressupost del crèdit  de 10 milions d'euros, aproximadament, del Decret 4/2012, anomenat popularment Decret Rajoy, per tal de pagar els proveïdors. Un punt que es va aprovar amb el vot a favor de CIU i PP, el vot negatiu del PSC i l'abstenció dels republicans.

També es va procedir a la immobilització dels imports corresponents a la paga extraordinària de Nadal dels funcionaris i personal laboral de l'Ajuntament a l'espera que el Govern central expliqui a què s'han de destinar. El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i PP, el vot contrari dels socialistes, i l'abstenció d'ERC.

A continuació hi va haver un segon ple extraordinari amb un sol punt, l'aprovació de comptes generals corresponents a l'exercici 2011. Un punt aprovat per CiU, i que va comptar amb el vot negatiu de l'oposició (PP, PSC i ERC).

Valoració d'Antoni Montagut, portaveu del Govern municipal: "Entre els punts més destacats hi ha l'aprovació del PAMEN i els pla d'emergències local i d'actes lúdics. Un dels altres punts ha estat la modificació de crèdit que el que fa és incorporar al pressupost el crèdit, de 10 milions i escaig, que varem demanar a través del decret Rajoy. A més, seguint els requisits de la normativa es va procedir a l'aprovació dels comptes generals del 2011. Uns comptes integrats tant per l'administració general de l'Ajuntament com per la Societat Mercantil, i l'entitat pública empresarial (la Cala Serveis i al Cala Gestió). Ara és trametrà a la sindicatura de comptes de Catalunya i al Tribunal de Cuentas del Estado. És una formalitat que s'ha de fer cada any".

Per la seva part Joan Font, des del PP, subratlla que: "ha estat un ple a nivell general de tràmit. Ha hagut una modificació del pressupost basada en un criteri purament tècnic. I és que l'Ajuntament es va acollir a un crèdit de 10.300.000 euros i, per tant, creiem que això es positiu perquè els proveïdors havien de cobrar.  Un10% ha estat destinat a petites desviacions que dins al pressupost del 2012 és insignificant. Per això, hem votat  a favor. L'altra qüestió referent a les retribucions de les pagues extres l'hem d'acceptar per imperatiu legal; encara que no ens agradi".

"Un punt bàsic a destacar és la modificació pressupostària per fer front als interessos de crèdit que té l'Ajuntament. Cada mes l'Ajuntament ha de pagar 25 milions, de les antigues pessetes, pels interessos de tots els crèdits que tenim i amortitzacions. Aquí ens han fet una sèrie d'informes d'ingenieria financera per amagar la realitat econòmica. El que em sorprèn és que ningú assumeix responsabilitats", explica Antonio Espuny, PSC.

"D'avui podríem destacar l'aprovació del Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear (PAMEN), cosa que s'havia d'actualitzar i refer. És important que sapiguem què s'ha de fer en cas d'emergència. D'altra banda, pel que fa a la liquidació dels comptes del 2011 hem votat en contra perquè són uns resultats bastant preocupants", remarca Jordi Gaseni, des d'ERC

Finalment, destacar en el torn de precs i preguntes, els regidors del plenari van acordar fer arribar el condol per escrit a la família del recent difunt José Emilio Vilanova, exregidor del PP.


respostes a "Ple extraordinari del dimarts 4 de desembre"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 813,98 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 6
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007